Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Ηχηρή» καμπάνα για τον καιρό από τον Τάσο Αρνιακό: «Προετοιμαστείτε καλά, αυτό που θα δούμε στην χώρα...»

Συναγερμός από το μετεωρολόγο

30 Ιανουαρίου 2023 09:51
«Ηχηρή» καμπάνα για τον καιρό από τον Τάσο Αρνιακό: «Προετοιμαστείτε καλά, αυτό που θα δούμε στην χώρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός χτυπά την «καμπάνα» για τον καιρό του επόμενου χρονικού διαστήματος, τονίζοντας πως πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για τη βαρυχειμωνιά, που ακολουθεί, με τον Γιάννη Καλλιάνο να αναφέρει πάντως πως δύσκολα τις επόμενες μέρες θα δούμε επικίνδυνα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, αρχικά σήμερα (30/1) θα έχουμε ψύχρα στην χώρα, μαζί με τις βροχές που σιγά σιγά, όμως, περιορίζονται, με τη θερμοκρασία έως και στους 15 βαθμούς.

Παράλληλα, επισημαίνει πως ο Φεβρουάριος που έρχεται, θα είναι... κεφάτος με βαρυχειμωνιά και χιόνια, ξεκινώντας μάλλον από την ανατολική Ελλάδα την περίοδο των ψυχρών εισβολών, κάτι που για πολλούς λόγους είναι αναγκαίο.

Έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος»: Χιόνια σε ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας! Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός

Τα... δόντια του αναμένεται να δείξει ο χειμώνας από την Πέμπτη έως και τις 10 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς αναμένεται πολύ ισχυρή ψυχρή εισβολή και αρκετά μεγάλα ύψη χιονιού.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο» ο οποίος «θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου στα λευκά θα «ντυθούν» τα νησιά του Αιγαίου ενώ ειδικά για την Αττική ζητά «αυξημένη ετοιμότητα» καθώς συγκεντρώνει «υψηλές έως πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ-ΛΕΞΕΙΣ... Ο μακράν αργοπορημένος χειμώνας αποφάσισε να μας επισκεφτεί!!!Η...

Posted by Xristina Rigou on Sunday, January 29, 2023

ΤΟ "ΠΟΛΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Μετά την πολική "μπάλα" που μας έφερε τις πρώτες αξιόλογες...» αναφέρει στην ανάρτησή του, όμως βρίσκει αντίθετη την μετεωρολόγο του MEGA.

H Χριστίνα Ρήγου σημειώνει πως δεν υφίσταται ακόμα αξιόπιστη πρόγνωση για χιόνια, κάτι που θα είναι πιο ξεκάθαρο από την Τετάρτη – Πέμπτη και αφήνει «καρφιά» για συναδέλφους της, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει σημειώνοντας πως δεν υπάρχει «πόλεμος μετεωρολόγων», αλλά και ότι «ένας μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και είναι γνώστης της δουλειάς του, δεν θα έκανε ΠΟΤΕ τόσο αναλυτική πρόγνωση 7-8 μέρες νωρίτερα!!!».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share