Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα... γυρίζει ο Γιάννης Καλλιάνος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε...»

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος;

30 Ιανουαρίου 2023 08:39
Τα... γυρίζει ο Γιάννης Καλλιάνος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στις σημερινές (30/1) καιρικές συνθήκες μέσα από την καθιερωμένη του πρόγνωση, επισημαίνοντας ωστόσο πως δύσκολα θα δούμε επικίνδυνα φαινόμενα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος στις περιοχές των Επτανήσων με τοπικές βροχές που μπορεί να επηρεάσουν και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές αναμένονται και στα Δωδεκάνησα.

Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να αναφέρεται σε «πολικό ποτάμι».

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 13-14 στα δυτικά, ηπειρωτικά και στα Επτάνησα ενώ στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Ασθενείς τοπικές βροχές προς την Εύβοια ενώ στο κέντρο της πόλης η θερ4μοκρασία θα βρίσκεται στους 4-12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στη νότια Χαλκιδική νωρίς το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 1-8 βαθμούς.

Καιρός σήμερα 30/1: Κανονικός... χειμώνας πριν από τον Φεβρουάριο - Καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα: Στην χώρα μας έρχεται επιτέλους... κανονικός χειμώνας, με τα φαινόμενα να το καταδεικνύουν με καταιγίδες, χιόνια και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, άστατος αναμένεται ο καιρός την Δευτέρα (30/1) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα ανατολική και τη νότια χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις. Πιο συγκεκριμένα, στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Πελοπόννησου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5, στα νότια έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Πελοποννησου . Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share