Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«50 πόντους φρέσκο χιόνι στην...»: Καμπανάκι κινδύνου από τον Σάκη Αρναούτογλου!

Τι μας περιμένει;

26 Ιανουαρίου 2023 09:39
«50 πόντους φρέσκο χιόνι στην...»: Καμπανάκι κινδύνου από τον Σάκη Αρναούτογλου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Η κακοκαιρία χειροτερεύει. Επηρεάζει ήδη το δυτικό τμήμα της χώρας. Σήμερα (26/01) θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική. Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις από νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Τα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, της Ευρυτανίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας θα δουν πολλά χιόνια. Σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να πέσουν έως και 40 με 50 εκατοστά φρέσκου χιονιού.

Την Πέμπτη (26/1), θα σημειωθούν πολλές βροχές στα δυτικά. Στις κεντρικές και βόρειες πεδινές περιοχές θα πέσει χιονόνερο. Και από τα 300 μέτρα πάνω από το έδαφος, η βροχή και το χιονόνερο θα μετατραπούν σε χιόνι.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε τους πολίτες ότι θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα και την Αττική από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ. Οι καταιγίδες θα εξασθενήσουν αργά το βράδυ, αλλά ενώ θα είναι έντονες, οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Υπάρχει επίσης πιθανότητα χαλαζόπτωσης, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι πιο κρύο αύριο, με μέγιστη θερμοκρασία 5 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί θα βρέξει ή θα χιονίσει στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ πάνω από τα 200 μέτρα θα χιονίσει.

Την Παρασκευή θα σημειωθούν κάποιες βροχές, κυρίως στη νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα, ο καιρός θα έχει αρκετά ανοίγματα. Αυτό σημαίνει ότι τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας θα γεμίσουν με φρέσκο χιόνι.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου στο παρακάτω βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share