Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος στον Βόλο: Πέθανε 10χρονο αγοράκι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και κατέληξε

Δεν πέρασαν 24 ώρες και το παιδί κατέληξε

22 Ιανουαρίου 2023 13:53
Θρήνος στον Βόλο: Πέθανε 10χρονο αγοράκι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και κατέληξε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδη του θανάτου ενός παιδιού ηλικίας 10 ετών στον Βόλο. Ο Κωνσταντίνος, που φοιτούσε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, κατέληξε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου διακομίστηκε την Παρασκευή με οξεία μυοκαρδίτιδα.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρό βρέφος 8 μηνών! Το βρήκε στην κούνια χωρίς τις αισθήσεις του η μητέρα του

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thenewspaper.gr, oι γιατροί της Παιδιατρικής κλινικής του «Αχιλλοπουλείου» έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Θρήνος στον Βόλο: Πέθανε 10χρονο αγοράκι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο 10χρονος ζούσε με την οικογένειά του στον Κισσό Πηλίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό. Δεν πέρασαν 24 ώρες και το παιδί κατέληξε.

Τραγωδία στην Βέροια: "Έπαιζα με το κινητό, μπουσούλησε και..." - Εξωφρενική η κατάθεση της 29χρονης που έριξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Σε σοκ παραμένει το πανελλήνιο από την τραγωδία στη Βέροια, όπου μια 29χρονη μητέρα φέρεται να πέταξε το μωρό της στα παγωμένα νερά, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Η μητέρα στην κατάθεσή της φέρεται να μην παραδέχεται ότι είναι εκείνη που έριξε το βρέφος στον Αλιάκμονα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο αλλά φέρεται να υποστηρίζει πως ήταν μια στιγμή… απροσεξίας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή T-Live η 29χρονη μητέρα, φέρεται να υποστηρίζει πως βρέθηκε στο φράγμα του Αλιάκμονα, και ενώ είχε το μωρό της δίπλα της εκείνη έπαιζε με το κινητό της με αποτέλεσμα όταν εκείνο μπουσούλησε και έπεσε μέσα στο ποτάμι, να μη το προλάβει.

Γιατί δεν αντέδρασε

Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών γιατί δεν αντέδρασε ώστε να σώσει το παιδί της, φέρεται να απάντησε πως δεν γνωρίζει κολύμπι και δεν συνειδητοποίησε τι ακριβώς έγινε.

Στην συνέχεια η 29χρονη κάλεσε ταξί, αποχώρησε από το σημείο και εν συνεχεία πήγε έκανε ρεβεγιόν και την επόμενη μέρα βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειάς της όπου και αναρωτήθηκαν πού είναι το μωρό.

Η μητέρα κατά τις απαντήσεις της, έπεσε σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα η οικογένειά της να ανησυχήσει πως κάτι δεν πάει καλά και να καλέσει την αστυνομία.

Οι αρχές φέρεται να πίεσαν τη μητέρα για απαντήσεις και εκείνη, μετά από αρκετή ώρα τους υπέδειξε το σημείο στο φράγμα του Αλιάκμονα όπου έκατσε μαζί με το μωρό.

Δικηγόρος 29χρονης: «Δεν ανέφερε ούτε μία φορά στις Αρχές ότι σκότωσε το παιδί της»

«Έδειχνε να το γνωρίζει αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει. Την ενημέρωσαν οι οικείοι της. Είναι σοκαρισμένη. Είναι ένας άνθρωπος που τα μάτια της δεν μπορούν να σου πουν πολλά. Αρνείται την κατηγορία και λέει συνέχεια “Δεν σκότωσα το παιδί μου. Δεν είμαι εγώ που πέταξα το μωρό μου στα κρύα νερά του Αλιάκμονα”. Σε κανένα σημείο της δικογραφίας, ούτε στην αυθόρμητη κατάθεση της, είπε ούτε μια φορά ότι διέπραξε το έγκλημα. Αρνείται εξ’ αρχής την κατηγορία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος της 29χρονης μητέρας στην εκπομπή T-Live.

Η κατάθεση της 29χρονης

«Δεν πέταξα το παιδί μου στο νερό. Εκείνο ενώ έπαιζε, ξέφυγε της προσοχής μου και μετά γύρισα και το είδα μέσα. Δεν ξέρω κολύμπι, γι’ αυτό δεν βούτηξα στο νερό. Δεν ήξερα καν πώς να το βοηθήσω. Δεν ειδοποίησα κανέναν γιατί φοβήθηκα ότι δεν θα με πιστέψουν. Μετά πήγα σε ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια, έμεινα εκεί το βράδυ και μετά πήγα στο σπίτι του παππού μου. Δεν βρέθηκα σε ρεβεγιόν όπως γράφτηκε. Όταν με ρώτησαν πού είναι το παιδί, τους απάντησα ότι το παιδί είναι καλά εκεί που είναι» φέρεται να υποστήριξε η 29χρονη σύμφωνα με την εκπομπή T-Live.

Τραγωδία στην Βέροια: «Δεν συναινούσε να αναγνωρίσω το παιδί» λέει ο πατέρας – Έγινε μυστικά η κηδεία του βρέφους

Συγκλονισμένος είναι ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους που βρήκε ασφυχτικό θάνατο στα νερά του Αλιάκμονα όπου φέρεται να το πέταξε η μητέρα του. Ο πατέρας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, πήγε στο σπίτι της 28χρονης πρώην συντρόφου του, την προπαραμονή των Χριστουγέννων όπου είδε για τελευταία φορά το παιδί του.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε ο πατέρας, εκείνη τη μέρα ζήτησε γι’ άλλη μια φορά από την πρώην σύντροφό του, να αναγνωρίσει το παιδί τους.

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο πατέρας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και σημείωσε πως: «Δεν συναινούσε να αναγνωρίσω το μωρό. Μου έλεγε πως θα μου πει εκείνη το πότε. Τώρα, τελευταία φορά που πήγα, γι’ αυτό τον σκοπό, γι’ αυτό το λόγο, δηλαδή να πω για την αναγνώριση στο παιδί, μου είπε φύγε και έφυγα. Έκανα τα πάντα, τα αδύνατα δυνατά να κάνω την αναγνώριση του παιδιού με αποτέλεσμα ένα τοίχο μπροστά και έγινε αυτό το μοιραίο που έγινε».

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως δεν είχε περάσει από το μυαλό του πως η πρώην σύντροφός του θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί τους.

«Πήρα μια απόφαση να κινηθώ δικαστικά. Δεν της το είπα. Ενημερώθηκα χθες το βράδυ από την ασφάλεια» είπε ο πατέρας στο Mega.

Συνεχείς οι αντιφάσεις της μητέρας

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισής της, η 28χρονη μητέρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις και άλλαζε τα λεγόμενά της. Αρχικά, φέρεται να υποστήριξε πως «Πήγα το μωρό στην προβλήτα του φράγματος του Αλιάκμονα για να παίξει. Κάποια στιγμή, γλίστρησε μόνο του και έπεσε στο νερό. Εγώ δεν ήξερα κολύμπι και δεν βούτηξα. Το άφησα εκεί και έφυγα».

Σε επόμενη ερώτηση που της έκαναν οι αστυνομικοί, η μητέρα φέρεται να απάντησε: «Οι δικοί μου δεν ήθελαν το μωρό επειδή ήταν εκτός γάμου. Δεν το αγαπούσε κανείς».

Τελέστηκε μυστικά η κηδεία του βρέφους

Λίγο μετά στις 15:30, το μεσημέρι της Δευτέρας, τελέστηκε μυστικά η κηδεία του μωρού που βρέθηκε πνιγμένο σε όχθη του Αλιάκμονα, με τη μητέρα του να κατηγορείται για τον θάνατό του. Στην κηδεία σύμφωνα με το Star, βρέθηκαν η μητέρα της 29χρονης, αλλά και ο παππούς της που είχαν αναλάβει την φροντίδα του, καθώς και δύο ακόμη συγγενείς.

Από την κηδεία απουσίαζε ο πατέρας, ο οποίος είπε στην ανταποκρίτρια του Star ότι δεν ειδοποιήθηκε από την οικογένεια, αλλά από άνθρωπο που βρισκόταν στο κοιμητήριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share