Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δραματική έκκληση από τα Μερομήνια: «Προτού μπει ο Φεβρουάριος προβληματίζει πάρα πολύ ότι...»

Η επείγουσα προειδοποίηση για τον καιρό

22 Ιανουαρίου 2023 08:21
Δραματική έκκληση από τα Μερομήνια: «Προτού μπει ο Φεβρουάριος προβληματίζει πάρα πολύ ότι...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο προβληματισμός δεν κρύβεται για τον καιρό στην χώρα μας, λόγω των κάτι παραπάνω από ήπιων συνθηκών που επικρατούν, αν και τα Μερομήνια μας προειδοποιούν για περισσότερο κρύο, με την ΕΜΥ επίσης να σημαίνει το συναγερμό.

Το 2022 αποχαιρέτησε την Ελλάδα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ήλιο, θάλασσα και θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές για αυτή την περίοδο.

Μετά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά βρήκε πολύ κόσμο – κυρίως τους χειμερινούς κολυμβητές, βεβαίως – με μαγιό στην παραλία.

Η μετακίνηση του πολικού μετώπου από τον Βόρειο Πόλο προς το νοτιότερο σημείο των τελευταίων 60 ετών έβαλε στην… κατάψυξη τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά καθυστέρησε τον χειμώνα στην Ευρώπη.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει παράλληλα να υπάρξει συνεργασία όλων των αρμοδίων για τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που μπορούν να υπάρξουν, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η ξηρασία.

Έκκληση από τα Μερομήνια

Το ξεκαθάρισμα από τα Μερομήνια

Θα χαλάσει ο καιρός με βροχές και χιόνια ή θα έχουμε έναν ζεστό χειμώνα; Συνήθως βγαίνουν μετά τις πρώτες δώδεκα ημέρες του Αυγούστου. Πάντως οι παλιοί λένε ότι θα έχουμε έναν ήπιο χειμώνα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα έχει βροχές- αέρα-κρύο και αρκετά χιόνια στο τέλος του μήνα. Ο Φεβρουάριος 2023 θα έχει και βροχές και χιόνια και πολλές καταιγίδες.

Τέλος ο Μάρτιος 2023 θα μας δώσει έναν ήπιο καιρό με ζέστη για την εποχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share