Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Γερή» κατεβασιά κρύου από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει ξαφνικά»

Αλλάζει τις επόμενες ώρες το σκηνικό

17 Ιανουαρίου 2023 19:47
«Γερή» κατεβασιά κρύου από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει ξαφνικά»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χειμώνας άργησε αλλά αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα από την Παρασκευή (20/1), καθώς σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια.

Στο σημερινό δελτίο καιρούτης ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως την Πέμπτη (18/1) η δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα θα δεχθεί έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ πυκνά χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, από τα 1.300 μέτρα και πάνω.

Την Παρασκευή (19/1) θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς θα υπάρχουν περάσματα με μπόρες και καταιγίδες. Μάλιστα, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέφτουν σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1.100 μέτρα και υψηλότερα, με τον Γιάννη Καλλιάνο να τα φέρνει όλα τούμπα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου (20/1) πως πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, αρκετά κάτω από τα 1.000 μέτρα, σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία.

Ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα ούτε την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο θα ξεκινήσει η εξασθένιση των ισχυρών νοτιάδων. Όσο για την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για ενδείξεις «γερής» κατεβασιάς κρύου αέρα από τις 25 με 26 Ιανουαρίου, που θα ρίξει περισσότερο τη θερμοκρασία.

Κάνουν τη μεγάλη έκπληξη τα Μερομήνια: «Μέχρι να φτάσουμε στο Πάσχα ο καιρός...»

Τα Μερομήνια έχουν τον τρόπο τους να προβλέπουν μακροπρόθεσμα τον καιρό, που πρόκειται να επικρατήσει στην χώρα μας, αναφέροντας και το τι περιμένουμε κατά μήκος του 2023. Οι αναφορές τους κάνουν λόγο για πολλές ανατροπές, με το Πάσχα πάντως να έρχεται με καλό καιρό.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Ο Φεβρουάριος του 2023 την πρώτη εβδομάδα θα μας φέρει βροχές στα πεδινά της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα (θα σημειωθούν ενδεχομένως τοπικές βροχές).

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16.02.2023) και Αποκριές (26.02.2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023).

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ● Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share