Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

"Ανεμοδούρα" από την Χριστίνα Σούζη - "Από το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός θα..."

Η αναλυτική πρόγνωση της μετεωρολόγου

14 Ιανουαρίου 2023 14:56
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με νεφελώδη καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 16 βαθμούς Κελσίου θα κυλήσει το σαββατοκύριακο στην χώρα με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και νησιωτικά. Με την ευκαιρία, δείτε την καιρική ανατροπή από τα Μερομήνια.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη από το απόγευμα της Δευτέρας οι βροχές θα ενταθούν και θα πυκνώσουν στα ανατολικά, δυτικά και κεντρικά της χώρας και τους ανέμους να εντείνονται, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες και χιόνια - «Mέσα στο τρίτο δεκαήμερο Γενάρη στροβιλισμός πολικής προέλευσης μαζών...»

Αλλάζει η κυκλοφορία των βαρομετρικών χαμηλών και αναμένονται διαδοχικές κακοκαιρίες που από τις 18 Ιανουαρίου και μετά θα απασχολούν όχι μόνο τη δυτική, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Το αμερικανικό καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS εξακολουθεί να εμφανίζει την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών και προς την Ελλάδα μετά τις 20 Ιανουαρίου. Ενώ, «καρφιά» προς αρκετούς μετεωρολόγους που μιλούν για καιρικές «βόμβες» και κάνουν προγνώσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έριξε ο Γιάννης Καλλιάνος από τον αέρα του «Mega Σαββατοκύριακο».

Από τρέξιμο σε τρέξιμο μπορεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της τάσης να διαφοροποιούνται, όμως η ουσία είναι πως μετά από μια παρατεταμένη περίοδο -πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- επικράτησης πιο θερμών από τα φυσιολογικά επίπεδα, αερίων μαζών, ο καιρός θα προσαρμοστεί σα δεδομένα της εποχής.

Θα χειμωνιάσει, αρχικά στην κεντρική Ευρώπη που επίσης αγνοεί τι θα πει χειμώνας φέτος και στη συνέχεια στις χώρες της Μεσογείου. Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο Γενάρη ο στροβιλισμός των πολικής προέλευσης μαζών που η ακριβής πορεία τους θα καθοριστεί προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαδοχικές κακοκαιρίες και χιόνια στα τέλη Γενάρη

Στη συνέχεια την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών και των κακοκαιριών που αυτήν την εβδομάδα θα περιορίζονται στα δυτικά, αφού τα σύννεφα δεν θα καταφέρνουν να περνάνε την οροσειρά της Πίνδου, όμως από τις 20 Γενάρη και μετά το GFS «βλέπει» ισχυρές κακοκαιρίες πανελλαδικής κλίμακας και με χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share