Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τεράστια αλλαγή στο Μετρό - Έκτακτη ανατροπή στην καθημερινότητα των Αθηναίων

Αυτό που όλοι περίμεναν έρχεται σύντομα!

13 Ιανουαρίου 2023 10:52
Τεράστια αλλαγή στο Μετρό - Έκτακτη ανατροπή στην καθημερινότητα των Αθηναίων
Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με πιλοτική εφαρμογή, άμεσα και έως και τον Μάρτιο του 2023, ξεκινά η τοποθέτηση σήματος κινητής τηλεφωνίας έως 5G, στο μετρό της Αθήνας.

Σε αυτή την πρώτη φάση, που έχει στόχο την εξεύρεση της βέλτιστης τεχνικής λύσης, η οποία στη συνέχεια θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου, θα τοποθετηθούν διαφορετικά συστήματα κεραιών στον σταθμό του Αλίμου και στις δύο σήραγγες Αγ. Δημήτριος - Ηλιούπολη και Ηλιούπολη - Άλιμος.

Τα συστήματα αυτά, θα λειτουργήσουν παράλληλα και ταυτόχρονα, καθιστώντας δυνατή την πραγματοποίηση μετρήσεων και τη συγκέντρωση δεδομένων, από τα συμπεράσματα των οποίων θα προκύψει η οριστική τεχνική λύση, ενώ θυμίζουμε και την ανατροπή σοκ για χιλιάδες Αθηναίους - Εκεί θα γίνουν οι 3 νέοι σταθμοί του Μετρό

Στην επόμενη φάση του έργου, η τεχνική λύση που θα έχει προκριθεί από το πιλοτικό στάδιο, θα εφαρμοστεί -μέσα σε περίπου ένα τρίμηνο- στους πέντε σταθμούς και στις τέσσερις σήραγγες του τμήματος του δικτύου Αγ. Δημήτριος - Ελληνικό, ενώ σταδιακά θα προχωρήσει και η κάλυψη του συνόλου των σταθμών και των σηράγγων του δικτύου του μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας.

«Η κάλυψη του μετρό με 5G αναβαθμίζει ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του επιβατικού κοινού, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να επικοινωνούν αδιάκοπα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους», σύμφωνα με τον Αθανάσιο Κοτταρά, διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Συρμός μετρό Αθήνας
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Αλλάζουν οι μετακινήσεις των Αθηναίων - Νέα εποχή στα εισιτήρια του Μετρό

Εισιτήρια μετρό: Ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω τραπεζικής κάρτας (είτε χρεωστικής είτε πιστωτικής) είναι ο νέος τρόπος προμήθειας που προωθείται από την Κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας , όπως ισχύει σε Λονδίνο – Παρίσι, ενώ διατηρούνται επίσης οι ATH.ENA Cards.

Οι πλαστικοποιημένες κάρτες θεωρούνται ως θετική εξέλιξη στη σύγχρονη εποχή και έχουν ως αντίκτυπο τη σταδιακή κατάργηση των χάρτινων κοστοβόρων εισιτηρίων.

“Τέλος” τα χάρτινα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας; Όχι, σε απόλυτο βαθμό, αλλά είναι σαφής η κατεύθυνση για την ενίσχυση της χρησιμοποίησης των πλαστικοποιημένων καρτών ATH.ENA Card και προσεχώς, των τραπεζικών καρτών, οι οποίες θα λειτουργούν ως εισιτήρια.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως σχολίασε δημοσίως χθες ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, σε εκδήλωση εταιρείας, “έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τον ανάδοχο του ΑΣΣΚ του ΟΑΣΑ, ώστε το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου να “ανοίξει” μέσα από συνεργασία με τράπεζες”.

Οι αλλαγές

Όπως ανέφερε ο Γ.Γ. Μεταφορών “η τραπεζική κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται στο μετρό, στα λεωφορεία και σε όλα τα ΜΜΜ”, υπογραμμίζοντας ότι “εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να συμβασιοποιήσουμε μια τέτοια αλλαγή στο σύστημα που έχουμε δομήσει, είναι ένας τρόπος για να ανοίξουν κι άλλες συνεργασίες”.

Σύμφωνα με συγκοινωνιολόγους, η χρήση των τραπεζικών καρτών, όλων των κατηγοριών (πιστωτικές, χρεωστικές, κ.α.) ως εισιτηρίων αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική μέθοδο για τους επιβάτες. Μάλιστα, πριν από χρόνια που υιοθετήθηκε στο Λονδίνο χαρακτηρίστηκε από τους επιβάτες ως “μία από τις σημαντικότερες θετικές εξελίξεις”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share