Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024

Το πρωί δάσκαλος, το βράδυ έμπορος ναρκωτικών - Δολοφόνος παιδιών ο Σέρβος εγκέφαλος του κυκλώματος

Δύο Σέρβοι, ένας Κύπριος χούλιγκαν και ένας... Έλληνας δάσκαλος δημοτικού, ανάμεσα στα μέλη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

16 Δεκεμβρίου 2022 11:29
Το πρωί δάσκαλος, το βράδυ έμπορος ναρκωτικών - Δολοφόνος παιδιών ο Σέρβος εγκέφαλος του κυκλώματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερικά από τα άτομα του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που μόλις σταμάτησε η αστυνομία ήταν ένας Σέρβος παραστρατιωτικός που έχει κάνει πολύ άσχημα πράγματα στο παρελθόν, ένας Κροάτης που έχει ληστέψει πάνω από 50 άτομα, ένας Σέρβος αντιεξουσιαστής που έχει ξαναμπλέξει με την αστυνομία και ένας Κύπριος χούλιγκαν. Το τελευταίο άτομο στην ομάδα είναι στην πραγματικότητα ένας Έλληνας δάσκαλος δημοτικού σχολείου.

Οι εγκληματίες έφερναν επεξεργασμένη κάνναβη από την Ισπανία, κρυμμένη σε σκόνη απορρυπαντικού. Την αποθήκευαν σε διαμερίσματα τύπου Airbnb και τη διακινούσαν σε όλη την Αττική.

Ο διακινητής ήταν εκτελεστής παιδιών

Ο Sasa C. αποφυλακίστηκε από τη φυλακή της Σερβίας στις 22 Μαρτίου 2018, αφού εξέτισε 13 χρόνια από την 20ετή ποινή του για το ρόλο του σε ένα τρομερό έγκλημα πολέμου. Ήταν μέλος της παραστρατιωτικής μονάδας Scorpions που, στις 28 Μαρτίου 1999, σκότωσε εν ψυχρώ 14 Αλβανούς πολίτες στο Podujevo του Κοσσυφοπεδίου. Τα θύματα ήταν 7 παιδιά ηλικίας 2-15 ετών και 7 γυναίκες.

Η επίθεση έγινε στην αυλή μιας οικογένειας και τραυμάτισε 5 παιδιά. Ο Sasa C. δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για ό,τι έκανε, αλλά παρόλα αυτά τον άφησαν να βγει από τη φυλακή επειδή οι υπεύθυνοι πίστευαν ότι πήρε το μάθημά του και δεν θα ξανακάνει κάτι κακό. Τρία χρόνια αργότερα, όμως, συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Δείτε με την ευκαιρία: Καστοριά: Κατασχέθηκαν 78 κιλά χασίς – Τρεις συλλήψεις, ανάμεσά τους και μία δημοτική σύμβουλος

Το πρωί δάσκαλος, το βράδυ έμπορος ναρκωτικών - Δολοφόνος παιδιών ο Σέρβος εγκέφαλος του κυκλώματος

Οι διακινητές κατασκεύαζαν βόμβες

Οι αρχές βρήκαν όπλα, εκρηκτικά TNT, εξοπλισμό κατασκευής εκρηκτικών και πλαστές ταυτότητες κατά τη διάρκεια ερευνών στους χώρους που χρησιμοποιούσε το εγκληματικό κύκλωμα. "Τα ευρήματα, σε συνδυασμό με το βαρύ ποινικό παρελθόν των μελών της οργάνωσης, διευρύνουν την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να συμπεριλάβει τη συνεργασία με άλλες αρχές επιβολής του νόμου από την Ευρώπη και πέραν αυτής", δήλωσε ο ταξίαρχος Δημήτριος Δάβαλος κατά τη διάρκεια παρουσίασης για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.

Όλοι οι συλληφθέντες είχαν κάνει κάτι κακό στο παρελθόν. Ο 26χρονος άνδρας από τη Σερβία είχε αντιμετωπίσει προβλήματα επειδή έκανε δυνατούς θορύβους και προκαλούσε προβλήματα. Ο 45χρονος Κροάτης είχε κάνει περισσότερες από 50 ληστείες.

Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης συνελήφθη από τις αρχές της Κροατίας για κατοχή ναρκωτικών, απειλή, επίθεση κατά αστυνομικών και ενδοοικογενειακή βία. Ένας 28χρονος διακινητής από την Κύπρο είχε προσληφθεί για επεισόδια σε γήπεδα.

Το πρωί δάσκαλος το βράδυ διακινητής

Η αστυνομία συνέλαβε έναν δάσκαλο δημοτικού σχολείου ο οποίος ήταν μέλος μιας ομάδας που πουλούσε ναρκωτικά. Η σύζυγος του δασκάλου γνώριζε επίσης για τα ναρκωτικά. Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα, εκ των οποίων τα 9 ήταν μέλη της ομάδας που πουλούσε ναρκωτικά.

Έκαναν "μεγάλη ζωή"... χωρίς εισόδημα

Οι αξιωματικοί ασφαλείας διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στα καφέ και τα νυχτερινά κέντρα ήταν εγκληματίες. Δεν είχαν δουλειά, αλλά είχαν πολλά χρήματα. Οι αρχές πιστεύουν ότι τα χρήματα προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.

Το όφελος από αυτό θα είναι πάνω από 250.000 ευρώ. Οι Σέρβοι και Κροάτες διακινητές δεν ζούσαν μόνιμα στην Ελλάδα και χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία. Φρόντιζαν να αλλάζουν συνεχώς τόπο διαμονής, νοικιάζοντας Airbnb, ώστε να μην μπορεί κανείς να τους βρει. Πρόσφατα, τόπος συνάντησής τους ήταν ένα διαμέρισμα στον Άλιμο, όπου η αστυνομία βρήκε πολλά ναρκωτικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share