Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν στη θυρίδα της Χίου – Έρευνα στο σπίτι της μητέρας του πατέρα Αντωνίου

Νέα στοιχεία-φωτιά!

8 Δεκεμβρίου 2022 18:02
«Κιβωτός του Κόσμου»: Χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν στη θυρίδα της Χίου – Έρευνα στο σπίτι της μητέρας του πατέρα Αντωνίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Κιβωτός του Κόσμου»: Άνοιξε σήμερα η τραπεζική θυρίδα που διατηρεί η μητέρα του πατέρα Αντωνίου στη Χίο, με συνδικαιούχο τον αδερφό του. Με την ευκαιρία, αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις της μητέρας του μετά το σκάνδαλο.

Σημειώνεται πως πηγές της οικονομικής αστυνομίας είχαν αναφέρει στο Live News του MEGA πως είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις μετά την επίσκεψή τους στη Χίο, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό στην τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε η μητέρα του πατέρα Αντωνίου με συνδικαιούχο τον αδερφό του, να βρεθεί... πλούσιο περιεχόμενο που θα δρομολογήσει τα επόμενα βήματά τους.

Η επίμαχη θυρίδα είχε μείνει ανέγγιχτη για καιρό και πολύ πριν ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό». Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εθνική τράπεζα της Χίου, ο πατέρας Αντώνιος έχει καταγγελθεί ότι έκανε μεγάλες αναλήψεις ποσών, από λογαριασμό της «Κιβωτού» που περιείχε εκατομμύρια. Τα ποσά αυτά στη συνέχεια «εξαφανίζονταν», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να βρίσκονται στη θυρίδα που πολύ σύντομα θα ανοίξει.

Τι περιείχε η θυρίδα

Η συγκεκριμένη θυρίδα, η οποία άνοιξε σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, τελευταία φορά την επισκέφτηκε ο αδελφός του πατέρα Αντωνίου τον Σεπτέμβριο του 2022, περιέχει 57.300 ευρώ, χρήματα για τα οποία η μητέρα του, στην οποία ανήκει κατά κυριότητα η θυρίδα, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Αρχές πραγματοποίησαν και έρευνα στο σπίτι της ηλικιωμένης.

«Χορός» εκατομμυρίων ευρώ με συνεχείς καταγγελίες

Στο μεταξύ, η οικονομική έρευνα προχωρά και οι εξελίξεις τρέχουν. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται πάντα τα οικονομικά τόσο της οργάνωσης όσο και του πατέρα Αντωνίου. Πέρα από τους 80 τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν βρεθεί στην κατοχή της «Κιβωτού», το ζητούμενο που προκύπτει από τον οικονομικό έλεγχο είναι πώς συγκεντρώθηκε το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ και γιατί αυτό δεν επενδύθηκε για τις ανάγκες των τροφίμων και των δομών ανά την Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται τα οικονομικά τόσο του πατέρα Αντωνίου όσο και της πρεσβυτέρας. Το άνοιγμα της τραπεζικής θυρίδας στη Χίο «δένει» ακόμη περισσότερο τα στοιχεία που ήδη έχουν στα χέρια τους, οι αστυνομικοί που τρέχουν τη μεγάλη έρευνα.

Ήδη έχουν δεσμευτεί 4 τραπεζικοί λογαριασμοί του ζευγαριού σε δύο τράπεζες. Συνολικά περιέχουν 360.000 ευρώ. Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share