Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Η πρεσβυτέρα μού είπε να καθαρίζω για να ταπεινωθώ» - Νέες καταγγελίες (Video)

«Άνθρωπος που μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται εκεί μέσα, διώκεται»

6 Δεκεμβρίου 2022 23:54
«Κιβωτός του Κόσμου»: «Η πρεσβυτέρα μού είπε να καθαρίζω για να ταπεινωθώ» - Νέες καταγγελίες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις συμπεριφορές που αντιμετώπισαν άνθρωποι - εθελοντές που πήγαν να στηρίξουν την Οργάνωση. Παράλληλα, εντός της δομής του Βόλου λειτουργούσε... σφαγείο όπου 15χρονα αγόρια έκαναν τους εκδορείς.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Βάνα Πατσιαβού, εθελόντρια, μοιράστηκε την επαφή που είχε με την «Κιβωτό» και την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

«Η ιστορία μου με την ‘Κιβωτό’ είναι μικρή και πικρή. Είναι χαρακτηριστικό και το θυμάμαι, φεύγοντας από τον Κολωνό και πηγαίνοντας στη δουλειά μου, είχα πάθει ένα κόλλημα με τον στίχο ‘καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ. Ήταν απογοητευτικό».

«Θα καθαρίζεις για να ταπεινωθείς»

Η ίδια πήγε στη δομή του Κολωνού με σκοπό να μάθει στα παιδιά γράμματα καθώς το επάγγελμά της ήταν αντίστοιχο. Ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησε, ήταν η πρεσβυτέρα.

«Έρχομαι σε επαφή μαζί της, της έδωσα το βιογραφικό μου και αφού το είδε, με έναν απαξιωτικό τρόπο μου λέει ‘αν θέλετε να έρχεστε κάθε Σάββατο και Κυριακή να σφουγγαρίστε τους χιτώνες και τις κουζίνες’. Ήταν απαξιωτικό όχι επειδή θα καθάριζα αλλά γιατί όταν τη ρώτησα γιατί να κάνω αυτό αφού μπορώ να προσφέρω σε έναν άλλον τομέα, η απάντησή της ήταν ‘για να ταπεινωθείς’».

Η κ. Πατσιαβού σημειώνει:

«Από τη συζήτηση που είχαμε, αντιλήφθηκα ότι η γυναικά είναι επιεικώς αμόρφωτη. Άνθρωπος που μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται εκεί μέσα, διώκεται».

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτός είναι ο ιερέας υποστηρικτής του πατέρα Αντώνιου - Οι «πύρινες» δηλώσεις και το εκκλησάκι σε... ταράτσα! (Video)

Η φιλία του, με τον πατέρα Αντώνιο είναι γνωστή και ξεκινά από τα χρόνια που και οι δύο επισκέπτονταν το Καμερούν σε φιλανθρωπικές αποστολές. Μαζί από την δημιουργία της «Κιβωτού του Κοσμου», μέχρι τις μέρες που η οργάνωση έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα και άρχισε να προσελκύει δωρεές εκατομμυρίων. Παράλληλα, το T-live εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από το δωμάτιο του πατρός Αντωνίου στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο.

To εκκλησάκι στην ταράτσα του σπιτιού του, κλέβει την παράσταση και μαγνητίζει τα βλέμματα. Οι εκφράσεις, ο τόνος και το ηχόχρωμα της φωνής του, τον έκαναν γρήγορα ξεχωριστό. Πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πρώτη διετία του κορωνοϊού.

Είναι ο ιερέας που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Εκείνος που όλα δείχνουν ότι κατέγραψε αυτές τις εικόνες με την εξέταση ενός μικρού παιδιού σε αυτοκίνητο έξω από τη δομή του Κολωνού, εκείνος που φώναζε για μια κατάφωρη αδικία που όπως πιστεύει συντελείται με τη διερεύνηση, τις αλλαγές και τα μπλόκα στον 50χρονο ιδρυτή της «Κιβωτού».

Το σπίτι που ζει ο ιερέας και η οικογένειά του, στην περιοχή της Πεύκης είναι αδύνατον περάσει απαρατήρητο. Αιτία αυτό το εκκλησάκι στην ταράτσα της πολυκατοικίας που φαίνεται από μακριά και προκαλεί συζητήσεις.

Πριν από σχεδόν 15 χρόνια, ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου αποφάσισε να μεγαλώσει με τη γυναίκα του, δύο ανήλικα παιδιά που ζούσαν σε δομή της «Κιβωτού». Δεν έγινε γνωστό αν επρόκειτο για αναδοχές ή για υιοθεσίες.

Ο πατέρας Ευάγγελος Παπανικολάου που είχε σπουδάσει και γιατρός, είχε φροντίσει ο ίδιος να κάνει τις συστάσεις για τον εαυτό του. Να στείλει τα δικά του μηνύματα σε μητροπολίτες για την στάση που κρατούσαν αναφορικά με τους εμβολιασμούς, να απευθυνθεί στους πολιτικούς και να απαντήσει με τον δικό του τρόπο, σε όσους τον χαρακτήριζαν γραφικό.

Η σύζυγός του, είναι επίσης γιατρός. Το γεγονός μάλιστα πως είναι παθολόγος – παιδίατρος έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι πιθανότατα ήταν εκείνη που εξέτασε το ανήλικο παιδί του πατέρα Αντωνίου στο αυτοκίνητο, τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Κάτι πάντως που η ίδια δεν επιβεβαίωσε.

Σε αυτό το σπίτι με το εκκλησάκι στην ταράτσα, σταθερά στο πλευρό του συζύγου της, που όπως φαίνεται έχει πάρει πολύ ζεστά το έργο της στήριξης του φίλου του, που από τα μέσα του περασμένου μήνα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της έρευνας, για τα έργα και τις ημέρες του, στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η απάντηση του ιερέα αναφορικά με το βίντεο

Ο παπα – Ευάγγελος απαντά στους ισχυρισμούς που τον θέλουν να είναι αυτός που τράβηξε το βίντεο που δείχνει παιδίατρο να εξετάζει το παιδί του πατέρα Αντωνίου σε αυτοκίνητο μέσα.

«Είδα κι εγώ το βίντεο με την εξέταση στο αυτοκίνητο, όμως δεν ήμουν εκεί. Ούτε η πρεσβυτέρα μου ήταν εκεί. Αν θέλουν όμως ας δουν από τις κάμερες της «Κιβωτού» την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου να κλαίει έξω από την πόρτα της δομής και το παιδί που το είχαν αφήσει έξω. Η πρεσβυτέρα είχε κάποια απαγόρευση εισόδου στην δομή; Γιατί άλλαξαν τις κλειδαριές;».

«Με κατηγορούν ότι είμαι αντιεμβολιαστής επειδή εξέφραζα ανησυχία και επιφυλάξεις. Εγώ έχω κάνει χιλιάδες εμβολιασμούς, έχω γυρίσει με το αμάξι του Κ.Υ. κι έχω εμβολιάσει πολλούς ανθρώπους. Την πίστη μας, ποιος μπορεί να μας την πάρει; Εγώ λειτουργώ για την πίστη μου και για τους ανθρώπους και προσφέρω εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μαζί με την πρεσβυτέρα μου, όπως και ο πατέρας Αντώνιος. Αυτή την προσφορά κανείς δεν μπορεί να μας την απαγορεύσει, ούτε να μας την πάρει».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share