Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Όργανα γυμναστικής και... τζάκι! Αυτό είναι το δωμάτιο του πατρός Αντωνίου στη δομή του Βόλου (Video)

Συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου στη Χίο

6 Δεκεμβρίου 2022 16:52
Κιβωτός του Κόσμου: Όργανα γυμναστικής και... τζάκι! Αυτό είναι το δωμάτιο του πατρός Αντωνίου στη δομή του Βόλου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το T-live εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από το δωμάτιο του πατρός Αντωνίου στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο. Παράλληλα, σε μια συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου στη Χίο προχώρησε ένας 17χρονος.

Όπως θα δεις στις εικόνες, στον προσωπικό χώρο του εμπνευστή της Κιβωτού του Κόσμου, υπάρχει ένα δωμάτιο, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα κρεβάτι, ένα ποδήλατο γυμναστικής και βαράκια και τζάκι.

Ακόμα, σε ένα άλλο δωμάτιο υπάρχει μπάνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Γιώτας Κηπουρού, το δωμάτιο είναι κλειδωμένο και το επισκέπτονται μόνο οι υπεύθυνοι καθαριότητας της δομής του Βόλου.

Όταν ο πατέρας Αντώνιος επισκεπτόταν τον Βόλο,έμενε σε αυτό το δωμάτιο μόνος του ενώ η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είχε το δικό της δωμάτιο.

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το T-live από το δωμάτιο του πατρός Αντωνίου:

Ύποπτη δήλωση από την εικαστικό που έφτιαξε την Κιβωτό για τον Πατέρα Αντώνιο: «Είχε ζητήσει να μη φαίνεται το γραφείο του» (video)

Η εικαστικός Ντίνα Λιοσάτου ήταν η γυναίκα που πριν από 18 χρόνια έδωσε αφιλοκερδώς ζωή, ταλέντο και χαρά στους άδειους τοίχους της νεοσύστατης τότε δομής της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό. Σήμερα (6/12) καταγγέλλει πως ο πατέρας Αντώνιος δεν επεδίωξε ποτέ να τη συναντήσει για να την ευχαριστήσει για το έργο της.

Μάθετε επίσης για το σπίτι στην Αχαρνών της δομής

Η κυρία Λιοσάτου ζωγράφισε τις πόρτες και τα παράθυρα, μεταμορφώνοντας τον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, τον χώρο κατήχησης και το γραφείο του πατέρα Αντωνίου.

Μιλώντας στο Mega, η κυρία Λιοσάτου τόνισε με παράπονο: «Περιμένεις τουλάχιστον ένα χαρτάκι να γράφει "δεν μπόρεσα να παραβρεθώ για να σε ευχαριστήσω". Τίποτα».

Για σχεδόν μία εβδομάδα εργάστηκε στα δύο κτίρια της δομής με μοναδικό βοηθό τον σύζυγό της, ο οποίος της μετέφερε τις σκάλες και τα υλικά για την εργασία της.

«Επειδή ήμουν ανεβασμένη σε μια σκάλα με επτά σκαλοπάτια, ανεβοκατέβαινε να μου προσφέρει μπογιές και πινέλα. Δουλέψαμε τρεις ημέρες στον Κολωνό και άλλες δύο στον ξενώνα», είπε η εικαστικός.

Όπως είπε, στη μία και μοναδική συνάντηση που είχε με τον πατέρα Αντώνιο, ο επικεφαλής της δομής τής είχε ζητήσει μέχρι και βιτρό στα τζάμια του γραφείου του για να μη φαίνεται ποιον φιλοξενεί μέσα.

«Δεν θέλω να φαίνονται κάποιοι χώροι»

«Θέλω να επέμβω και για βιτρό. Μου λέει "ναι, θα 'θελα και εγώ σε κάποιους προσωπικούς χώρους που έχω πάνω ο ίδιος και δεν θέλω να φαίνονται από έξω προς τα μέσα ποιοι είναι"», αποκάλυψε η εικαστικός.

«Μου είπε ''θέλω να μου κάνεις το νηπιαγωγείο, θέλω να μου κάνεις τον χώρο κατήχησης μέσα, θέλω να μου κάνεις το γραφείο μου''. Μου είπε ''θα τα ξαναπούμε κυρία Λιοσάτου''. Αυτό το κάποια φορά δεν έγινε ποτέ», σημείωσε η εικαστικός.

Η Ντίνα Λιοσάτου είπε πως τους ανθρώπους της δομής, όπως και τον π. Αντώνιο, τους έζησε από πρώτο χέρι. Για τον επικεφαλής της δομής τόνισε πως «ήταν δύσκολα προσβάσιμος».

«Τον ρωτάω πότε μπορώ να συναντήσω τον πατέρα Αντώνιο. Μου λέει ''πείτε μου εμένα''. Του λέω ''θέλω κάτι προσωπικό''», πρόσθεσε.

Ο Πάτερ Αντώνιος σε φωτογραφία μέσα στην Κιβωτό

«Τα παιδιά έμεναν νηστικά»

Στη μνήμη της Ντίνας Λιοσάτου ήρθαν μνήμες από τις μέρες που ζωγράφισε τοίχους και παράθυρα στην Κιβωτό, με δεκάδες ενθουσιασμένα παιδιά να την περιτριγυρίζουν.

«Αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο είναι ότι τα παιδιά αυτά έμεναν νηστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Η εικαστικός, μαζί με τον σύζυγό της, εκτός από το καλλιτεχνικό έργο τους στους χώρους της Κιβωτού, είχαν δωρίσει πολλές φορές ρούχα, τρόφιμα, ηλεκτρικές συσκευές και χρήματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share