Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Μερομήνια: Πιο νωρίς από ποτέ τα πρώτα χιόνια - Καταβάσεις ψύχους μέχρι και...

Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα;

4 Δεκεμβρίου 2022 14:33
Μερομήνια: Πιο νωρίς από ποτέ τα πρώτα χιόνια - Καταβάσεις ψύχους μέχρι και...
Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια σύμφωνα με τα Μερομήνια. Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τον Δεκέμβριο, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο.

Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, δηλαδή από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο.

Το πρώτο πενθήμερο του μήνα αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Όπως εκτιμά πολλά κρύα και χιόνια θα παρατηρούνται έως και τον Μάιο. Θα είναι, ομολογουμένως, αρκετά εντυπωσιακή η διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας προβλέπει στα Μερομήνια του, διαδοχικές καταβάσεις ψύχους και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και μέσα στον Απρίλιο, ενώ χιόνια σε κορυφές βουνών θα πέσουν ακόμα και τον Μάιο.

Πάντως κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο τις «τάσεις του καιρού» και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

"Επισφαλής" ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατο το επόμενο 24ωρο - Που θα ενταθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Με άστατο καιρό θα κυλήσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Με την ευκαιρία, δείτε το αναλυτικό δελτίο καιρού για σήμερα (4/12).

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε για την εμφάνιση βροχοπτώσεων σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ έκρουσε το καμπανάκι για τον νοτιά στο Ιόνιο εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share