Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άνοιξε η δεξιά λωρίδα στην Αθηνών – Κορίνθου από Κινέτα έως Πάχη

Βίντεο από drone δείχνει το σημείο που έπεσαν οι βράχοι

1 Δεκεμβρίου 2022 18:38
Άνοιξε η δεξιά λωρίδα στην Αθηνών – Κορίνθου από Κινέτα έως Πάχη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι βράχοι που έπεσαν στην Κακιά Σκάλα λόγω της κακοκαιρίας Άριελ προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, καθώς έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα για πολλές ώρες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαία αυτή την ώρα υπάρχει μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο της Πάχης, στο ρεύμα προς Αθήνας, καθώς δόθηκαν στην κυκλοφορία η ΛΕΑ και η δεξιά λωρίδα.

Βίντεο με drone του korinthostv.gr δείχνουν το σημείο της Κακιάς Σκάλας, όπου αποκολλήθηκαν οι μεγάλοι βράχοι

Κακοκαιρία EVA: Το shelf cloud πάνω από την Αθήνα! Που έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (photo-video)

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία EVA, προκαλώντας μέχρι τώρα μικροπροβλήματα. Την ίδια ώρα, η Πολιτική Προστασία πραγματοποίησε νέα σύσκεψη και δημοσίευσε οδηγίες προς τους πολίτες, Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε τα νεότερα στοιχεία για την πορεία των φαινομένων.

Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, το μεσημέρι της Κυριακής μπήκε στην Αττική ένα «shelf cloud», το οποίο καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο και την εικόνα:

Τι είναι το shelf cloud που παρατηρήθηκε στον Αττικό ουρανό

Tο shelf cloud είναι το σύννεφο που βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα.

Πού έχουμε διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, η αστυνομία ενημερώνει ότι έχουμε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής περιοχές στον Πειραιά:

  • Στην ακτή Μιαούλη
  • Στην ακτή Μπότσαρη
  • Στην ακτή Μουτσοπούλου
  • Στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Καστέλα

Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Ωκεανιδών από το ύψος της οδού Αβέρωφ στην Ελευσίνα.

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε αρχικά στις 3 Νοεμβρίου 2022 και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας "EVA" και το οποίο ανανεώνεται κάθε 12 ώρες, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας σήμερα Κυριακή (06-11-22) και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22). Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο

β) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο

γ) μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-22) στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη

δ) από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share