Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Το «παγερό» φαινόμενο που βλέπουν 4 περιοχές της χώρας και η ύφεση της «EVA»

Όσα έχει επισημαίνει ο έμπειρος μετεωρολόγος για τον καιρό των ημερών που διανύουμε

6 Νοεμβρίου 2022 11:00
Σάκης Αρναούτογλου: Το «παγερό» φαινόμενο που βλέπουν 4 περιοχές της χώρας και η ύφεση της «EVA»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία «EVA», για την οποία η ΕΜΥ εξέδωσε μπαράζ έκτακτων δελτίων καιρού, έφτασε για τα καλά χθες (5/11) στην Ελλάδα και ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε τα νεότερα στοιχεία για την πορεία των φαινομένων μέσα στο Σαββατοκύριακο (5-6/11).

Η EVA εισήλθε στη χώρα από τα βορειοδυτικά και σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, περιοχές της βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, ακόμα και της Αττικής βλέπουν πυκνές ομίχλες από το πρωί του Σαββάτου (5/11). Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αθήνα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (6/11) και στη συνέχεια θα επέλθει σταδιακή βελτίωση, με υποχώρηση της έντασης των καταιγίδων.

Δείτε επίσης: Καιρός σήμερα 6/11: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία «EVA» - Προσοχή! Είναι δύσκολη η Κυριακή - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες (Video)

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων.

Συγκεκριμένα η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

"Βόμβα" Αρνιακού για τις επομενες ώρες - "Έντονες κεραυνοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι σε..." (video)

Η επέλαση της κακοκαιρίας EVA έχει ξεκινήσει για τα καλά με τα φαινόμενα εντείνονται σε πολλές περιοχές της χώρας με το πέρασμα της ώρας. Με την ευκαιρία, δείτε το σοκαριστικό βίντεο με τον υδροστρόβιλο στην Ηγουμενίτσα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (5/11) ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μίλησε για τις εξελίξεις στον καιρό και ποιές περιοχές θα βρεθούν στο "μάτι του κυκλώνα".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share