Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έδωσε το στίγμα των ημερών ο Γιάννης Καλλιάνος: «Υπολείμματα της κακοκαιρίας έως και...»

Ποιες περιοχές θα δουν γρήγορο πέρασμα βροχών και καταιγίδων;

1 Δεκεμβρίου 2022 08:55
Έδωσε το στίγμα των ημερών ο Γιάννης Καλλιάνος: «Υπολείμματα της κακοκαιρίας έως και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα «δόντια» της εξακολουθεί να δείχνει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας η κακοκαιρία «Άριελ», με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν αρκετά σημεία της χώρας και τον Γιάννη Καλλιάνο να δίνει το στίγμα του για τις επόμενες μέρες και το τι πρέπει να αναμένουμε από πλευράς φαινομένων.

Η πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Κακοκαιρία Άριελ: Έκλεισε η Αθηνών-Κορίνθου μετά από πτώση βράχων! Επτά οι «κόκκινες» περιοχές - Πότε και πού θα σημειωθούν καταιγίδες (Video)

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ» προχώρησε η ΕΜΥ το πρωί της Πέμπτης (1/12) βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων που δείχνουν ότι επτά ειναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο τις επόμενες ώρες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας παραμένουν τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η εκτίμηση της ΕΜΥ είναι ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Έπεσαν βράχοι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της κακοκαιρίας Άριελ στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου κοντά στην Κινέττα, με την τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία από τον κόμβο της Κινέττας έως τον κόμβο των Μεγάρων, από το 46ο έως το 49ο χλμ. με τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλαιά εθνική Οδό.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ανέφεραν ότι αυτοκίνητο προσέκρουσε στον έναν από τους βράχους χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί αλλά μόνο υλικές ζημιές.

Η κακοκαιρία «Άριελ», έχει δώσει από την αρχή της χθεσινής ημέρας μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην Κρήτη, με το επεισόδιο βροχόπτωσης να κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη συνολικής βροχόπτωσης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share