Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Φοβάμαι για τον αδερφό μου! Τον άκουσα...» - Για κλίμα τρόμου κάνει λόγο πρώην φιλοξενούμενος (Video)

Νέες σοκαριστική μαρτυρία στο φως

30 Νοεμβρίου 2022 13:16
Κιβωτός του Κόσμου: «Φοβάμαι για τον αδερφό μου! Τον άκουσα...» - Για κλίμα τρόμου κάνει λόγο πρώην φιλοξενούμενος (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλίμα τρόμου περιγράφουν παιδιά που σχετίζονται με την Κιβωτό του Κόσμου, με φόντο τις απειλές που φαίνεται ότι δέχτηκε ο 19χρονος που κατέθεσε για σεξουαλική παρενόχληση απο υψηλόβαθμο στέλεχος.

Πρώην φιλοξενούμενος σε δομή αποκαλύπτει τους λόγους που φοβάται για τον μικρό του αδερφό, ο οποίος εξακολουθεί να διαμένει στη δομή. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για το ποια είναι η πρεσβυτέρα της Κιβωτού του Κόσμου, η γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο και ο γιος τους Νώε

«Εγώ είμαι πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού του Κόσμου. Έχω ακόμα τον αδερφό μου μέσα. Την τελευταία φορά που ήρθαμε σε επικοινωνία, η συμπεριφορά του ήταν περίεργη προς εμένα. Εγώ τον ξέρω τον αδερφό μου, δεν είναι έτσι. Έχει αλλάξει, πιστεύω ότι τα παιδιά τα φοβερίζουν και τα εκβιάζουν για να ακουστεί η γνώμη της Κιβωτού» λέει πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό.

Ο νεαρός αναφέρει ότι σχεδόν δεν αναγνώρισε τη φωνή του μικρότερου αδερφού του στο τηλέφωνο. Οπως λέει στο Star και τον Άρη Λάμπο, τον άκουσε φοβισμένο. Ανησυχεί μήπως όσο συζητούσε μαζί του κάποιος απειλούσε το παιδί, ενώ καταγγέλλει ότι χτύπησαν τον αδερφό του με σίδερο στα πόδια και έχει σημάδια.

Καταγγελίες για απειλές στην Κιβωτό

Ο ίδιος ειναι φίλος του νεαρού που κατέθεσε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά στην Κιβωτό. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 19χρονου, έχουν δεχθεί απειλές και άνθρωποι από τον κύκλο του, που έχουν πάρει δημόσια το μέρος του.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει πει ψέματα και να έχει μπει σε τέτοια διαδικασία. Δεν έχει κάτι να κερδίσει από όλο αυτό, μόνο να χάσει έχει... Θέλουν να μας πιέσουν μεσω των συγγενών και των αδερφών μας που έχουμε ακόμα στην Κιβωτό» τονίζει ο πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό.

«Μας πονάει αυτό που γίνεται»

Το κλίμα στην Κιβωτό ειναι ηλεκτρισμένο, όπως λέει μια κοπέλα που εξακολουθεί να φιλοξενείται στη δομή της Χίου.

«Μας πονάει όλο αυτό που γίνεται. Δεν ξέρω τι έκαναν στις άλλες δομές. Εγώ αλλού ήμουν, αλλού έζησα, αλλού μεγάλωσα, μαζί με άλλα κορίτσια. Δεν ξέρω τι γινόταν σε άλλες δομές με τα αγόρια. Δε μπορώ να σας πω κάτι, μπορεί να είναι και όντως αλήθεια κάποια από αυτά...Δεν κατηγορώ κανέναν» λέει στην κάμερα του Star.

Τις ίδιες απόψεις εκφράζουν όπως υποστηρίζει τα περισσότερα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share