Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Σταματίνα Γεωργαντή: Ποια είναι η πρεσβυτέρα της Κιβωτού του Κόσμου - Η γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο και ο γιος τους Νώε (Video)

«Ξεσκονίζουν» τα πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

30 Νοεμβρίου 2022 11:59
Σταματίνα Γεωργαντή: Ποια είναι η πρεσβυτέρα της Κιβωτού του Κόσμου - Η γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο και ο γιος τους Νώε (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σταματίνα Γεωργαντή: Το όνομα της έγινε γνωστό τον τελευταίο καιρό μετά τις εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου, αν και βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα Αντώνιου εδώ και 25 χρόνια. Παράλληλα, για τις στιγμές που βιώνει η μητέρα του πατέρα Αντώνιου, μετά τις αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, μίλησαν δύο γυναίκες από τη Χίο.

Πρόκειται για την πρεσβυτέρα, η άλλοτε πρόεδρο της «Κιβωτού του Κόσμου, Σταματία Γεωργαντή. Το 1998 όταν ο πατέρας Αντώνιος ήταν 26 ετών και ήδη παντρεμένος με την Σταματία Γεωργαντή, οι δύο τους κατεβαίνουν στην Αθήνα και ιδρύουν την «Κιβωτό του Κόσμου». Η Σταματία Γεωργαντή εργαζόταν στον ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας στη Χίο.

Η γνωριμία με τον πατέρα Αντώνιο

Η Σταματίνα Γεωργαντή μεγάλωσε στα Γιωργαντίδικα στο Βροντάδο της Χίου. Με τον πατέρα Αντώνιο έχουν καταγωγή από το ίδιο νησί και έτσι γνωρίζονταν πριν ακόμα συνάψουν σχέση.

«Γνωριζόμασταν από παλιότερα, πριν παντρευτούμε. Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός» είχε πει το 2019 στην εκπομπή του Τάσος Τρύφωνος, Τετ α Τετ.

«Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς «εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ». Ήταν ωραίος τύπος από μικρός» είχε προσθέσει η πρεβυτέρα στην ίδια συνέντευξη.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν όταν ο πατέρας Αντώνιος ολοκλήρωσε τις σπουδές του τόσο στην Παιδαγωγική, όσο και στην Ιερατική Σχολή.

«Μετά παντρευτήκαμε, μετά έγινα κληρικός» είχε πει με τη σειρά του στον Τάσο Τρύφωνος.

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο τους οποίους υιοθέτησαν και τον 11χρονο Νώε.

Η τελευταία της συνέντευξη στο Mega και στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα»

Πριν λίγο καιρό η πρεσβυτέρα είχε μιλήσει στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη. «Αν ο πατέρας Αντώνιος είναι η ψυχή της Κιβωτού, η πρεσβυτέρα είναι υπό σκιά. Έχετε πολύ δίκιο ότι είναι η ψυχή της Κιβωτού. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Εγώ απλά συμπορεύομαι. Προσπαθώ να ακολουθήσω αυτά που κάνει εκείνος» είχε υποστηρίξει.

«Βλέπαμε συνεχώς μπροστά στην πόρτα μας προβλήματα. Κάθε φορά βλέπαμε τι ανάγκες υπάρχουν από τα ίδια τα παιδιά που φιλοξενούσαμε εκεί και προσπαθούσαμε με τον τρόπο μας να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες».

H συνέντευξη τους στην Τατιάνα Στεφανίδου

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεβυτέρα είχαν φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» και στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Τότε η πρεσβυτέρα είχε εξομολογηθεί στη δημοσιογράφο Πόπη Παπαδοπούλου:«Ο Νώε μεγάλωσε εδώ μέσα, το έχει συνηθίσει. Μάλιστα, είχε μάθει από πάρα πολύ νωρίς να μιλάει και σε όλους έκανε εντύπωση που πήγαινε ροδάνι η γλώσσα του όταν ήταν 1-2 ετών.

Μία φορά, ήταν περίπου 4 ετών και ήμασταν στην Κιβωτό, είχε έρθει ένα ζευγάρι και, αφού τους είχα ξεναγήσει και τους είχαν δείξει τον χώρο, ετοιμάζονταν να φύγουν, έρχεται ο μικρός σβουρηχτός, πήρε κάτι μπουκαλάκια με νερό και τα προσέφερε στους κυρίους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share