Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και βροχές θα χτυπήσουν...»: Έκρουσε καμπανάκι ο Γιάννης Καλλιάνος (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου

30 Νοεμβρίου 2022 11:45
«Χιονοπτώσεις, καταιγίδες και βροχές θα χτυπήσουν...»: Έκρουσε καμπανάκι ο Γιάννης Καλλιάνος (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καμπανάκι έκρουσε ο Γιάννης Καλλιάνος τονίζοντας ότι ο καιρός σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα είναι άστατος σε ολόκληρη τη χώρα, τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας όσο και της νύχτας. Παράλληλα, την καθιερωμένη πρόγνωση του καιρού έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός ενημερώνοντας τους πολίτες για την πορεία της κακοκαιρίας Ariel τις επόμενες ώρες.

Βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά θα επεκταθούν γρήγορα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μετά το μεσημέρι θα επηρεάσουν και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι βροχές θα είναι κατά βάση μέτριας έντασης, αλλά οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές, σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου, της ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, της ανατολικής Θεσσαλίας, του ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά όλης της χώρας, σε μεγάλα υψόμετρα.Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 5 – 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός, με τη θερμοκρασία από 8 – 16 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 7 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 6 – 12 βαθμούς και οι άνεμοι στα 5 – 8 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται να κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο από τις απογευματινές ώρες ο ουρανός θα καθαρίσει και σταδιακά θα έρθει η βελτίωση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη τη χώρα, με συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share