Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Ταμπλάς" από τον Τάσο Αρνιακό: "Αντριεύει το κρύο και..." - Κρίσιμες ώρες για αυτές τις περιοχές (video)

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

29 Νοεμβρίου 2022 20:54
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καθιερωμένη πρόγνωση του καιρού έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός ενημερώνοντας τους πολίτες για την πορεία της κακοκαιρίας Ariel τις επόμενες ώρες. Ποιές περιοχές θα βρίσκονται στο "μάτι του κυκλώνα";

Κακοκαιρία «Άριελ»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και κεραυνοί

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την κακοκαιρία Αριελ.

Το βαρομετρικό χαμηλό από τη νότια Ιταλία κινείται πλέον ανατολικά - βορειοανατολικά και αναμένεται να φέρει επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά της «Αριελ» είναι τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι θυελλώδεις νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα διαρκέσει από σήμερα τη νύχτα (Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022) έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1 Δεκεμβρίου 2022). Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Δείτε επίσης: Συναγερμός Τάσου Αρνιακού: «Από το βράδυ τα δύσκολα! Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά με τροχιά από...» - Οι περιοχές που κινδυνέυουν (Video)

Κακοκαιρία Άριελ: Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων της ΕΜΥ

Από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης (29-11-2022) και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Από το πρωί της Τετάρτης (30-12-2022) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως η δυτική και η νότια), και βαθμιαία η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες, η Εύβοια και οι Σποράδες.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (30-12-2022) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης(01-12-2022) θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) μέχρι το βράδυ θα επηρεαστεί και η Θράκη.

Από το απόγευμα της Πέμπτης (01-11-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές, αλλά θα συνεχίσουν να επηρεάζουν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share