Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Νέα ανατροπή του Τάσου Αρνιακού: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προλάβει ο καιρός να...»

Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος;

23 Νοεμβρίου 2022 10:09
Νέα ανατροπή του Τάσου Αρνιακού: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προλάβει ο καιρός να...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ανατροπή έρχεται εκ νέου από τον Τάσο Αρνιακό, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά πως έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχουμε διάφορες καιρικές εξελίξεις.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, σήμερα (23/11) βρέχει σχεδόν παντού και με ριπές έως 10 μποφόρ στους ανέμους, χωρίς όμως πτώση της θερμοκρασίας. Αυτή θα έρθει πως το τριήμερο Παρασκεύης (25/11) με Κυριακή (27/11), όταν και θα εξασθενήσουν, αν και νέο σύστημα με νοτιάδες δε θα αφήσει τον υδράργυρο να πέσει άλλο, με τον Σάκη Αρναούτογλου παράλληλα να «χτυπά» την καμπάνα.

«Κλείδωσαν» τον καιρό των γιορτών τα Μερομήνια: Ποια φαινόμενα χτυπούν τη χώρα τα Χριστούγεννα του 2022

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει φέτος τα Χριστούγεννα του 2022 σύμφωνα με τα Μερομήνια. Θα έχουμε χιονισμένα Χριστούγεννα φέτος;

Σύμφωνα λοιπόν με τα Μερομήνια, στις αρχές Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια, αλλά το σκηνικό του καιρού γρήγορα θα αλλάξει. Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τα Μερομήνια του Δεκεμβρίου 2022

ο Δεκέμβριος επιχειρεί να μας καλοπιάσει με γλύκες και αναλαμπές, που θυμίζουν πρώιμο φθινόπωρο. Δεν κρατιέται όμως και πολύ γρήγορα τρίζει δόντια και δηλώνει την πραγματική του ταυτότητα. Αφήνει τους ψυχρούς βοριάδες να μας απειλήσουν και να θυμηθούμε (από τα σχολικά μας χρόνια οι παλαιότεροι), πως «ο χειμώνας αν δεν πιάσει /κι ο χιονιάς αν δεν πλακώσει/ ούτε στάρι ούτε λάδι/ ούτε ανθούς η γη θα δώσει».

Ο χιονιάς, ωστόσο, δεν έρχεται και η γη βολεύεται με κάποιες ευεργετικές βροχούλες, που διαδέχονται την επέλαση της αγριάδας του κυρ –Βοριά. Στο εορταστικό δωδεκαήμερο μπαίνουμε με κανονικές, για την εποχή, συνθήκες σύμφωνα και στα πλαίσια αυτά υποδεχόμαστε το νέο μήνα και το νέο χρόνο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share