Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Καμπάνα» έντονης κακοκαιρίας από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Ζώνη με καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους σε περιοχές που...»

Η προειδοποίηση του γνωστού μετεωρολόγου

23 Νοεμβρίου 2022 09:28
«Καμπάνα» έντονης κακοκαιρίας από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Ζώνη με καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους σε περιοχές που...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονη κακοκαιρία στην Ελλάδα με ζώνες ισχυρών φαινομένων από τη Θράκη, τη Λέσβο, την Χίο, τις Κυκλάδες μέχρι και τα δυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το πρωί της Τετάρτης σε κεντρική και δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, στις Σποράδες, στην Στερεά ο καιρός θα ανοίξει. Ωστόσο σε Θράκη και ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και τα δυτικά της Κρήτης θα έχουμε τα πιο έντονα φαινόμενα, ενώ στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε αστάθεια διάσπαρτες μπόρες με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Δείτε επίσης: Αλλάζει το σκηνικό από την Χριστίνα Σούζη: «Μετά τις 48 ώρες που θα περάσουν, θα έχουμε στην χώρα...»

Από το μεσημέρι και μετά η έντονη αστάθεια θα φτάσει στα Δωδεκάνησα, ενώ στο Αιγαίο θα έχουμε ανοίγματα με ηλιοφάνεια. Στη δυτική Ελλάδα θα παραμείνει άστατος ο καιρός και το βράδυ από τη Θράκη έως τα ανατολικά νησιωτικά θα έχουμε έντονα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΔΝΔ στο Ιόνιο εντάσεως 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο στα 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά, στους 17 στο Ιόνιο και στους 18 -19 στο Αιγαίο.

Στην Αττική μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός θα αλλάξει και θα έχουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 16 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί θα έχουμε συννεφιά, αλλά και αρκετά ανοίγματα μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στους 18 βαθμούς στα κεντρικά.

Την Παρασκευή ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα, με τους ανέμους να είναι ΒΔ εντάσεως 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στους 16 βαθμούς.

Το Σάββατο και από τα δυτικά θα έχουμε συννεφιές και μετά το μεσημέρι θα έχουμε βροχές στα πολύ δυτικά της χώρας μας. Η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Την Κυριακή θα κυριαρχήσει συννεφιά με φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη δυτική Μακεδονία, σε Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share