Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Μεγάλη φωτιά στη Λήμνο: Τρία τα πύρινα μέτωπα - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (Video)

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

22 Νοεμβρίου 2022 23:40
Μεγάλη φωτιά στη Λήμνο: Τρία τα πύρινα μέτωπα - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο νησί της Λήμνου το βράδυ της Τρίτης, η οποία σύμφωνα με τα τοπικά μέσα κινείται σε τρία διαφορετικά μέτωπα. Παράλληλα, μεγάλη πυρκαγιά ειχε ξεσπάσει στο νησί της Ίμβρου, με το δήμαρχο Ουνάλ Τσετίν να καταγγέλλει εμπρησμό.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή με 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και υδροφόρες και μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν αδύνατη την οποιαδήποτε προσπάθεια για κατάσβεση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της κοινότητας Σαρδών, Διονύση Μπαλδεράνο στο limnosreport, η φωτιά κινείται μεταξύ Σαρδών και Αγίου Δημητρίου, Σαρδών και Δάφνης και το τρίτο μέτωπο αναπτύσσεται στην Παπιά.

Ο ουρανός της Λήμνου έχει γίνει κατακόκκινος, μα οι ελπίδες για έλεγχο της φωτιάς αποδίδονται στην φύση και την εξέλιξη του καιρού, αφού οι προβλέψεις δίνουν βροχές μέσα στις επόμενες ώρες, αλλιώς η μεγάλη φωτιά μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές σε κατοικημένες περιοχές του νησιού.

Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη - Μεγάλη φωτιά σε κατάστημα με χαλιά

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (14/11) σε ισόγειο κατάστημα χαλιών στην ανατολική Θεσσαλονίκη με την πυροσβεστική να κινείται άμεσα να περιορίσει την πυρκαγιά. Με την ευκαιρία, δείτε την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Συγγρού.

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μαγαζί στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή και 28ης Οκτωβρίου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η επιχείρηση υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας που ελέγχουν την κυκλοφορία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share