Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Denise»: Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες! Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Δείτε live πορεία της (Video)

Μεγάλη προσοχή!

22 Νοεμβρίου 2022 17:47
Προ των πυλών η κακοκαιρία «Denise»: Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες! Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - Δείτε live πορεία της (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Denise»: Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22/11) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα, «κλείδωσαν» τον καιρό των γιορτών τα Μερομήνια. Δείτε εδώ ποια φαινόμενα χτυπούν τη χώρα τα Χριστούγεννα του 2022.

Η μεταβολή αυτή οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό, που δημιουργήθηκε στον Κόλπο της Γένοβας με την ονομασία “Denise” και το οποίο πρόκειται να κινηθεί ανατολικά προς τη βόρεια Αδριατική και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια. Το σύστημα αυτό συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα και παράλληλα θα προκαλέσει τοπικές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

1. Από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Καστελλορίζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η ΕΜΥ κάνει λόγο για «ενίσχυση του χαμηλού με την ονομασία "Denise"», που έχει πάρει τον χαρακτηρισμό «εκρηκτικό χαμηλό» .

Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, το σύστημα αυτό θα αρχίζει να επηρεάζει τα δυτικά τμήματα της χώρας από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2022 , ενώ σημειώνεται η πιθανότητα να προκαλέσει σε μικρό χρόνο μεγάλες ραγδαιότητες βροχής.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας:

Σήμα κινδύνου από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Έρχονται διαδοχικά κύματα - Πολύ μεγάλη προσοχή για το πέρασμα που θα γίνει από...»

Το δικό του σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος μιλά για διαδοχικά κύματα κακοκαιριών, με τα οποία θα κυλήσει η εβδομάδα, με την Χριστίνα Σούζη επίσης να αναφέρει πού θα μας «χτυπήσουν» τα φαινόμενα.

Ένα κύμα κακοκαιρίας από τη δυτική Ευρώπη έχει φτάσει στην Ιταλία και δίνει αρκετές βροχές και καταιγίδες, με τον καιρό να επιδεινώνεται αρχικά στη δυτική Ελλάδα και τα φαινόμενα να εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα αύριο Τετάρτη (23/11).

Αύριο πολλή μεγάλη προσοχή καθώς τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται προς τη δυτική χώρα και κυρίως από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικά και αργότερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η κακοκαιρία θα κάνει και ένα πέρασμα από το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, όπου θα διασπαστεί από τον οροσειρά της Πίνδου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη το κύμα κακοκαιρίας υποχωρεί από την Πέμπτη (24/11) και πέφτει η θερμοκρασία, καθώς ενισχύονται οι βοριάδες, φέρνοντας τον υδράργυρο σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share