Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που «καίει» την Κιβωτό του Κόσμου: Αυτό είναι το «κλουβί τιμωρίας» των παιδιών - Η μαρτυρία μητέρας (video)

«...χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί»

21 Νοεμβρίου 2022 14:02
Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που «καίει» την Κιβωτό του Κόσμου: Αυτό είναι το «κλουβί τιμωρίας» των παιδιών - Η μαρτυρία μητέρας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορών στελεχών της «Κιβωτού του Κόσμου» σε παιδιά που φιλοξενούνταν σε δομές ανά την Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της μητέρας παιδιού που βρέθηκε στη δομή του Βόλου: «Δυστυχώς ήταν και τα δικά μου παιδιά στην Κιβωτό, φοβάμαι κιόλας να πω το οτιδήποτε… Δυστυχώς έχει κακοποιηθεί και το δικό μου παιδί το μεγάλο, ο γιος μου που είναι 15 χρονών.»

Πριν από κάποιους μήνες, γιατί βασικά εγώ τα παιδιά τα πήρα τώρα, κατήγγειλε στον Αντέννα μια μητέρα που είχε τα παιδιά της στην Κιβωτό του Κοσμού. Γνωρίζανε φυσικά ότι τα παιδιά κακοποιούνται και είχαν γίνει διαφορά περιστατικά και ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν ενήμερος.

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Αιφνίδια παρέμβαση Χρήστου Σταϊκούρα στον «αέρα» του Happy Day - Όσα ξεκαθάρισε για την υπόθεση ο Υπουργός Οικονομικών (video)

O γιος μου ο μικρός τώρα είναι εννιά, όταν ήταν στο Βόλο, απ ότι μου είπε το παιδί και έχω δώσει και φωτογραφίες στον Συνήγορο του Πολίτη, τους έχω στείλει δηλαδή και υλικό.

Κλείδωναν το παιδί μέσα και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, απλά δυστυχώς ήταν και το δικό μου παιδί μέσα σε όλο αυτό. Κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί για τιμωρία. Για παραδειγματισμό… Δηλαδή ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα. Και όμως υπάρχουν φωτογραφίες από το κλουβί αυτό, διότι εγώ πήγα στο Βόλο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα και με την αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Ταχυδρόμος Βόλου», το συγκεκριμένο κλουβί υπάρχει πράγματι στη δομή.

Κιβωτός του Κόσμου: "Ξηλώνει" την διοίκηση η κυβέρνηση - "Αχνοφαίνεται" και δεύτερο σκάνδαλο με υιοθεσίες

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” και το μέλλον της δομής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν συζητείται το κλείσιμό της.

Δείτε την παρέμβαση στην τηλεόραση του κ.Σταϊκούρα για την Κιβωτό

Σύμφωνα με το ertnews.gr στο τραπέζι βρέθηκε το ενδεχόμενο ενός μεταβατικού σχήματος από κρατικούς αξιωματούχους στη διοίκηση της οργάνωσης. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

“Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών που μένουν σε αυτές τις δομές”

τόνισε στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης. Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Σταμάτης ρωτήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει προσωρινή διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου και αν είναι όλα στο τραπέζι και απάντησε «πείτε το κι έτσι».

Σύμφωνα με τον ίδιο στην Κιβωτό του Κόσμου φιλοξενούνται 135 παιδιά ενώ αν σε αυτά προστεθούν οι συνοδοί ωφελούμενοι τότε αυτός ο αριθμός φτάνει τους 400. Εξήγησε, δε, ότι «υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που έχει αρθεί η επιμέλεια από εισαγγελείς, υπάρχουν παιδιά που είναι για αναδοχή, υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν οικογένεια».

Πληροφορίες για δεύτερο παράλληλο σκάνδαλο με υιοθεσίες

Δεύτερο παράλληλο σκάνδαλο για την Κιβωτό του Κόσμου αναμένεται να έρθει στο φως τις επόμενες ημέρες. Πέρα από τις καταγγελίες για κακοποίηση και ασέλγεια, φαίνεται πως στο κάδρο μπαίνει και το θέμα των υιοθεσιών των παιδιών.

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8 «Πληροφορούμαι ότι ήδη έχει ξεκινήσει να κινείται η έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν καταγγελίες και για το συγκεκριμένο θέμα». «Μου λένε ότι είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να σκάσει παράλληλο σκάνδαλο για την ίδια δομή που συνδέεται με το θέμα των υιοθεσιών. Έδινε η «Κιβωτός» παιδιά προς υιοθεσία σε οικογένειες».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share