Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Αιφνίδια παρέμβαση Χρήστου Σταϊκούρα στον «αέρα» του Happy Day - Όσα ξεκαθάρισε για την υπόθεση ο Υπουργός Οικονομικών (video)

«Θέλω να διευκρινίσω κάτι σε σχέση με αυτό που με πληροφόρησαν...»

21 Νοεμβρίου 2022 10:40
Κιβωτός του Κόσμου: Αιφνίδια παρέμβαση Χρήστου Σταϊκούρα στον «αέρα» του Happy Day - Όσα ξεκαθάρισε για την υπόθεση ο Υπουργός Οικονομικών (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρέμβαση στο Happy Day έκανε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να προχωρήσει σε διευκρινίσεις για τα όσα είχε πει νωρίτερα η Σταματίνα Τσιμτσιλή για την Κιβωτό του Κόσμου.

«Θέλω να διευκρινίσω κάτι σε σχέση με αυτό που με πληροφόρησαν ότι αναφέρατε σχετικά με τη σύνδεση της χρηματοδότησης του Υπουργείου με τα παιδιά. Συνεπώς η Κιβωτός του Κόσμου είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού.

Δείτε επίσης: Τεταμένα τα πνεύματα στην Κιβωτό του Κόσμου: Γονείς απαιτούν πίσω τα παιδιά τους (video)

Διαχρονικά οι πάγιες ανάγκες του καλύπτονται από τη συνεισφορά ιδιωτών με τη συμβολή της πολιτείας, υπουργείων, περιφερειών και δήμων. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν καλύπτει, συνεπώς, πάγιες ανάγκες τέτοιων οργανισμών. Δεν πληρώνει το Υπουργείο τις πάγιες ανάγκες αυτών των Οργανισμών.

Τι κάναμε όμως εμείς; Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιλέξαμε με κοινωνική ευαισθησία εξαιτίας και της πανδημίας του κορονοϊού να ενισχύσουμε οικονομικά για πρώτη φορά επιπλέον τέτοιους οργανισμούς, όπως η Κιβωτός του Κόσμου» ανέφερε αρχικά ο Υπουργός Οικονομικών.

«Πρόκειται για επιπρόσθετη εφάπαξ ενίσχυση με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά. Έγινε ένα αίτημα από την Κιβωτό του Κόσμου, ύψους 50.000 ευρώ στις 26 Αυγούστου. Πώς να πληρωθεί; Να πληρωθεί μέσα από τον ειδικό λογαριασμό δωρεών προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την πανδημία με στόχο τη δημιουργία 8 αναρρωτηρίων στις δομές όλα της Ελλάδας.

Αποφασίσαμε τον Σεπτέμβριο να δοθεί αυτό, όμως με δεδομένες τις πρόσφατες εξελίξεις, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημόσιους πόρους και με συνέπεια απέναντι τους πολίτες, να ανακαλέσουμε για πρώτη φορά επιπρόσθετη χρηματοδότηση μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Προς τιμήν του που βγήκε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μακάρι αν είναι να συζητηθούν τόσο σοβαρά πράγματα, να ληφθούν σοβαρές άμεσες αποφάσεις, ώστε να μην μείνει ακυβέρνητο κανένα τέτοιο πλοίο γιατί στο πλοίο επιβαίνουν αθώες ψυχούλες» σχολίασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή μετά το τέλος της παρέμβασης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share