Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Εισέρχεται ο χειμώνας στη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν

21 Νοεμβρίου 2022 12:19
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Εισέρχεται ο χειμώνας στη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι
Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22/11) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23/11) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το απόγευμα την Τρίτης (22/11) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23/11) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Την Τετάρτη (23/11) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

Συναγερμός από Χριστίνα Σούζη: «Περιμένουμε όλη η Ελλάδα να σκεπαστεί από...»

Η Χριστίνα Σούζη κρούει τον κώδωνα για τον καιρό των επόμενων ημερών, αναφέροντας πως από άποψη φαινομένων θα πάρουμε μεν μια ανάσα, αλλά αμέσως μετά θα επανέλθουν, με τον Τάσο Αρνιακό να προειδοποιεί για το τι πρέπει να περιμένουμε στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι βροχές συνεχίζονται σήμερα (21/11) κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, με τη μέρα αύριο (22/11) να ξεκινά καλύτερα, αλλά τους νοτιάδες ξανά να εντείνονται και τις βροχές να έρχονται, με την Τετάρτη (23/11) να είναι η πιο βροχερή μέρα.

Καιρός σήμερα 21/11: Τέρμα τα... ψέματα από τον «Fobos» με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Τα δεδομένα από Αρναούτογλου και Αρνιακό

Καιρός σήμερα: Σε αρκετές περιοχές της χώρας φαίνεται πως θα επελάσει η κακοκαιρία «Fobos» για σήμερα (21/11), με ουκ ολίγες βροχές, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας, αν και δε θα υπάρξει κάπου κάποιο πολύ έντονο φαινόμενο.

Την Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ωστόσο από το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη παρουσιάζονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κατά διαστήματα, κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα νότια έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share