Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Ανατρέπει την κατάσταση ο Τάσος Αρνιακός: «Νέα επιδείνωση του καιρού σε όλη την χώρα - Από τέλη Νοεμβρίου...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

21 Νοεμβρίου 2022 09:57
Ανατρέπει την κατάσταση ο Τάσος Αρνιακός: «Νέα επιδείνωση του καιρού σε όλη την χώρα - Από τέλη Νοεμβρίου...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός φαίνεται πως αλλάζει εντελώς το καιρικό σκηνικό στις επόμενες μέρες, αναφερόμενος όχι μόνο σε μια νέα επιδείνωση, αλλά και σε μια σημαντική διαφοροποίηση, που σύντομα θα φέρει τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, προς το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έρθει κρύο, χωρίς πολύ χιόνι και ιδιαίτερα ψυχρή εισβολή στην χώρα, πέρα από τις χιονοπτώσεις στα βουνά. Οι νοτιάδες θα γυρίσουν σε βοριάδες και, κάπως έτσι, θα... νιώσουμε τον χειμώνα να έρχεται.

Αναφορικά με σήμερα (21/11), οι άνεμοι σε πολλά σημεία θα γυρίσουν σε δυτικούς, αν και στο Αιγαίο θα μείνουν μέχρι και στα 8 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 23 βαθμούς. Τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα, αν και από αύριο (22/11) αναμένεται νέα επιδείνωση, που θα εκφραστεί κυρίως την Τετάρτη (23/11) σε όλη την χώρα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη επίσης να προειδοποιεί.

«Ρουκέτα» στον καιρό από τα Μερομήνια - Στην «κατάψυξη» εκ νέου το κέντρο της Αθήνας!

Τα Μερομήνια για ακόμη μια φορά μας προειδοποιούν για αυτό, που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα, μιλώντας για κρύο και χιόνι, με κίνδυνο ακόμη και για το κέντρο της Αθήνας.

Οι εκτιμήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα νοικοκυριά, μιας και ο δύσκολος χειμώνας προβλέπει αυξημένο κόστος θέρμανσης, την ώρα που τα καύσιμα είναι στον... Θεό.

Η ανάλυση για τον χειμώνα

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share