Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξεσπά ο Πάτερ Αντώνιος για την Κιβωτό του Κόσμου: «Είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη» - «Ένα παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει» (video)

«Είμαστε λυπημένοι και στεναχωρημένοι για όλο αυτό»

18 Νοεμβρίου 2022 22:19
Ξεσπά ο Πάτερ Αντώνιος για την Κιβωτό του Κόσμου: «Είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη» - «Ένα παιδί είχε την κακία να πάει να καταθέσει» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Έχω ακούσει για σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό: Σωρεία καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» - Παιδαγωγοί αγόραζαν αμάξια από τις χορηγίες - Έστειλαν κορίτσι στη Χίο για να κουκουλώσουν περιστατικό

Από το απόγευμα της Πέμπτης (17/11) το πανελλήνιο έχει “παγώσει” από τις καταγγελίες που αφορούν την “Κιβωτό του Κόσμου”. Όλα άρχισαν με την καταγγελία ενός 19χρονου, ο οποίος κατέθεσε στην Αστυνομία ότι σε μικρότερη ηλικία είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά στη δομή του Κολωνού.

“Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνα μας και όλα όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος”, είπε ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι δεν σκέφτεται κάποιο πρόσωπο της ΜΚΟ, το οποίο θα μπορούσε να αφορά η καταγγελία του 19χρονου.

“Ξαφνικά μιλάει ο καθένας για ένα έργο 25 χρόνων χωρίς αποδείξεις, χωρίς να έχει γίνει έλεγχος. Θα ήθελα ένα σεβασμό”, ανέφερε στη συνέχεια. “Έχουμε τεράστια εμπειρία. Ζούμε μέσα στο έργο, γιατί θέλω να έχω πάντα την ενημέρωση, τη δική μου επαφή και γνώμη”. “Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας” σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος. “Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία” πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο πατέρας Αντώνιος τόνισε ότι απορεί πώς κανένα από τα παιδιά δεν απευθύνθηκε σε αυτόν για όσα συμβαίνουν, ενώ ο ίδιος έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί τους. “Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή και καλοσύνη να μην έχουν παραβατικές συμπεριφορές… Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος. Είμαστε πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά”.

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα, η οποία είναι πρόεδρος της “Κιβωτού του Κόσμου”, επίσης εξέφρασε την αγανάκτηση της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πιστεύει πως “τα παιδιά που έκαναν τις καταγγελίες πιθανότατα είναι υποκινούμενα από κάποιους”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share