Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αποκλειστικό: Σωρεία καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» - Παιδαγωγοί αγόραζαν αμάξια από τις χορηγίες - Έστειλαν κορίτσι στη Χίο για να κουκουλώσουν περιστατικό

Αποκαλύψεις του AthensMagazine.gr για την ΜΚΟ

18 Νοεμβρίου 2022 17:01
Αποκλειστικό: Σωρεία καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» - Παιδαγωγοί αγόραζαν αμάξια από τις χορηγίες - Έστειλαν κορίτσι στη Χίο για να κουκουλώσουν περιστατικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαν...κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι καταγγελίες ασέλγειας σε ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου» πριν μερικά χρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε ποια ήταν η πρώτη αντίδραση της δομής.

Ως αποτέλεσμα ο Πατέρας Αντώνιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως, ενώ διάσημα πρόσωπα πήραν πίσω τις δωρεές που είχαν κάνει.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένας νεαρός πρώην φιλοξενούμενος της δομής, σε κατάθεση του στους αστυνομικούς, ανέφερε πως είχε πέσει θύμα συστηματικής ασέλγειας από πρόσωπο της οργάνωσης όταν ήταν 15 ετών. Ο νεαρός ανέφερε στις αρχές περιστατικά ασέλγειας που εκτυλίχθηκαν τόσο σε δομή του Βόλου, όσο και της Καλαμάτας. Όπως υποστήριξε, το καταγγελλόμενο πρόσωπο τον έπεισε να μετακινηθεί από την Αθήνα στις δομές τις επαρχίας με το πρόσχημα της οικονομικής στήριξης και εκεί άρχισε να ασελγεί σε βάρος του και να του συμπεριφέρεται με εξευτελιστικό τρόπο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο νεαρός, ο συγκεκριμένος άνδρας, τον εκβίαζε απειλώντας τον πως αν μιλούσε θα έκοβε τις παροχές και το επίδομα που έπαιρνε η ανήμπορη μητέρα του. Παράλληλα ο νεαρός, φέρεται να έδωσε λίστα και με άλλα παιδιά της δομής που είχαν πέσει θύματα του ίδιου προσώπου. Μετά και τις συγκεκριμένες αναφορές, στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται όλες οι δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», σε Κολωνό, Πειραιά, Χίο, Ιωάννινα, Βόλο και Καλαμάτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες που αναφέρονται σε διαφορετικά αδικήματα για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Σωρεία καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» - Παιδαγωγοί αγόραζαν αμάξια από τις χορηγίες - Έστειλαν κορίτσι στη Χίο για να κουκουλώσουν περιστατικό

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Athensmagazine.gr, άτομο που δούλευε μέχρι πέρσι στην «Κιβωτό του Κόσμου» μας αποκάλυψε και άλλα αδιανόητα περιστατικά.

παιδιά κιβωτός του κόσμου
EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον, μέχρι πρότινος, εργαζόμενο ένας υπεύθυνος σε δομή της Αττικής είχε βάλει μέσα σε ένα δωμάτιο μια κοπέλα και την είχε χαστουκίσει. Έπειτα η κοπέλα πήγε στην αστυνομία και την έδιωξαν από την Αθήνα, στέλνοντάς τη στη Χίο, για να μην πάρει έκταση το θέμα. Ο λόγος που είχαν έρθει σε ρήξη, ήταν ένα σκουλαρίκι που φορούσε η κοπέλα. Μάλιστα, η πηγή μας, μας τόνισε πως στη δομή της Χίου συμβαίνουν τα χειρότερα.

Παράλληλα, αποκάλυψε στο Athensmagazine.gr πως σε πολλές δομές εκτός Αττικής βάζουν τα παιδιά να δουλεύουν πολύ περισσότερο απ' ότι να διαβάζουν και να πηγαίνουν σχολείο, ενώ στον Πειραιά μια κοπέλα ανέφερε πως δεν της είχαν δώσει τα λεφτά που δικαιούταν για τη δουλειά που είχε κάνει.

Τέλος, οι υπεύθυνοι των δομών έλεγαν ότι θα πάρουν στα παιδιά κάποια πράγματα από χορηγίες και οι παιδαγωγοί αγόραζαν αυτοκίνητα με αυτά τα λεφτά, με την πρόφαση ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνηση των παιδιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share