Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Το μάθαμε από τις ειδήσεις»: Η πρώτη αντίδραση της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας

17 Νοεμβρίου 2022 19:14
«Το μάθαμε από τις ειδήσεις»: Η πρώτη αντίδραση της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρουν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίες κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, καταγγελίες για τις οποίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Μάλιστα, η πρώτη αντίδραση από την «Κιβωτό του Κόσμου» ήταν ότι έμαθαν για τις εν λόγω καταγγελίες από τις ειδήσεις. Η προκαταρκτική έρευνα σε τουλάχιστον 5 δομές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία που έκανε ένας 19χρονος πλέον σήμερα νεαρός, στα 15 του χρόνια καθώς φιλοξενούνταν σε μία από τις δομές της «Κιβωτού», δύο άντρες εργαζόμενοι ασέλγησαν εις βάρος του. Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega «Live News», εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι της «Κιβωτού» υποστήριξαν πως ενημερώθηκαν σχετικά με το συμβάν μέσα από το Διαδίκτυο καθώς δεν έχει φτάσει καμία σχετική καταγγελία στα κεντρικά γραφεία. Υπενθυμίζεται πως υπάρχει μία καταγγελία εφτά σελίδων που έχει υποβληθεί στον Συνήγορο του Πολίτη από όπου και ξεκίνησε η έρευνα. Την ίδια ώρα, ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Χίο και αναμένεται η απάντησή του σχετικά με το θέμα.

Το κουβάρι των σοκαριστικών αναφορών που έρευνα η ΕΛ.ΑΣ., άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη για περιστατικό ξυλοδαρμού στη δομή του Βόλου. Η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν ζητήσει τη διενέργεια ιατροδικαστικών εκθέσεων για να διαπιστώσουν τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός πρώην φιλοξενούμενος της δομής, σε κατάθεση του στους αστυνομικούς, ανέφερε πως είχε πέσει θύμα συστηματικής ασέλγειας από πρόσωπο της οργάνωσης όταν ήταν 15 ετών. Ο νεαρός ανέφερε στις αρχές περιστατικά ασέλγειας που εκτυλίχθηκαν τόσο σε δομή του Βόλου, όσο και της Καλαμάτας. Όπως υποστήριξε, το καταγγελλόμενο πρόσωπο τον έπεισε να μετακινηθεί από την Αθήνα στις δομές τις επαρχίας με το πρόσχημα της οικονομικής στήριξης και εκεί άρχισε να ασελγεί σε βάρος του και να του συμπεριφέρεται με εξευτελιστικό τρόπο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο νεαρός, ο συγκεκριμένος άνδρας, τον εκβίαζε απειλώντας τον πως αν μιλούσε θα έκοβε τις παροχές και το επίδομα που έπαιρνε η ανήμπορη μητέρα του. Παράλληλα ο νεαρός, φέρεται να έδωσε λίστα και με άλλα παιδιά της δομής που είχαν πέσει θύματα του ίδιου προσώπου. Μετά και τις συγκεκριμένες αναφορές, στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται όλες οι δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», σε Κολωνό, Πειραιά, Χίο, Ιωάννινα, Βόλο και Καλαμάτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες που αναφέρονται σε διαφορετικά αδικήματα για την «Κιβωτό του Κόσμου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share