Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«SOS για πλημμυρικά φαινόμενα - Στεγνή η Αττική μέχρι και...»: Σαφής και σκληρή προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο

Τί πραγματικά μας περιμένει τις επόμενες μέρες

18 Νοεμβρίου 2022 19:21
«SOS για πλημμυρικά φαινόμενα - Στεγνή η Αττική μέχρι και...»: Σαφής και σκληρή προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Κόλαφος» ο Γιάννης Καλλιάνος για την επερχόμενη κακοκαιρία, που εισέρχεται από απόψε (18/11) στη χώρα. Ο γνωστός μετεωρολόγος, μιλώντας στη εκπομπή Live News του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφέρθηκε στο όνομα «Fobos», που δόθηκε στο νέο καιρικό σύστημα που περνά από την Ελλάδα, ωστόσο επεσήμανε πως δε χρειάζεται πανικός, ειδικά όσον αφορά την Αττική.

Ειδικότερα, η Αθήνα τόνισε πως ίσως να μη δει καν σταγόνα βροχής μέχρι τη Δευτέρα (21/11), όμως ακραία φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, εκπέμποντας «SOS» για τους κατοίκους.

Απόλυτη ανατροπή για τον καιρό από την Χριστίνα Σούζη: «Δεν πρόκειται να πέσει ούτε μία σταγόνα μέχρι...»

Την ανατροπή φέρνει η Χριστίνα Σούζη για τον καιρό των επόμενων ημερών, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου δεν πρόκειται να δούμε καμία βροχή εκτός συγκεκριμένων περιοχών, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πάντως να προειδοποιεί για «επιβάρυνση» της κατάστασης.

Η έμπειρη μετεωρολόγος αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι αύριο (19/11) θα είναι μια σχετικά καλή μέρα, αν και οι βροχές δε θα λείψουν στα δυτικά, όπως και στο Ανατολικό Αιγαίο, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται αρκετά υψηλά για την εποχή στους 24 βαθμούς.

Την Κυριακή (20/11), ωστόσο, ξεκινώντας από τα δυτικά και φτάνοντας το Βόρειο Αιγαίο, ένα σύστημα αναμένεται να μας επισκεφθεί, προκαλώντας πιθανά προβλήματα στα δυτικά λόγω διάβρωσης του εδάφους. Τη Δευτέρα (21/11), βέβαια, το σύστημα αυτό θα περάσει και την Τρίτη (22/11) θα έρθει ξανά ένα σύστημα με έντονα φαινόμενα.

Τέλος: Τα Μερομήνια μίλησαν! Έρχονται τα πρώτα χιόνια στην Αθήνα! Χριστούγεννα σε λευκό φόντο ή όχι;

Τα Μερομήνια είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού και αποτελεί μια πολύ παλαιά μέθοδο πρόβλεψης για ολόκληρο τον χρόνο.

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο τις “τάσεις του καιρού” και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

Πότε θα χιονίσει, πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, όμως προς το τέλος του μήνα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κρύο.

Άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τον Δεκέμβριο, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο. Το πρώτο πενθήμερο του μήνα αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Όπως εκτιμά πολλά κρύα και χιόνια θα παρατηρούνται έως και τον Μάιο.

Θα είναι, ομολογουμένως, αρκετά εντυπωσιακή η διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας προβλέπει στα Μερομήνια του, διαδοχικές καταβάσεις ψύχους και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και μέσα στον Απρίλιο, ενώ χιόνια σε κορυφές βουνών θα πέσουν ακόμα και τον Μάιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share