Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Παίδων: Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση ανηλίκων – Βίντεο ντοκουμέντο με τον 14χρονο

Επιτέθηκε σεξουαλικά σε έναν 7χρονο και μία 13χρονη

17 Νοεμβρίου 2022 20:45
Παίδων: Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση ανηλίκων – Βίντεο ντοκουμέντο με τον 14χρονο
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο «πόδι» βρίσκεται το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων από έναν 14χρονο, με τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στο «φως» να σοκάρουν.

Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή του Mega «Live News» στο οποίο αποτυπώνεται το βράδυ της Τετάρτης (16/11) το 14χρονο αγόρι να αντιδρά στις προσπάθειες νοσηλευτών και ψυχολόγων να τον νουθετήσουν.

Ακολουθεί ο διάλογος που καταγράφηκε σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο:

  • Μαζέψου, μαζέψου…
  • Με κουτσομπολεύουν. Ό,τι τους συμφέρει, ό,τι τους συμφέρει λένε.
  • Μαζέψου, μαζέψου.
  • Ηρέμησε.

Επιστρατεύεται ειδικός παιδοψυχολόγος που επιχειρεί να συνομιλήσει με τον 14χρονο. Ο μικρός αρνείται τις κατηγορίες και τους προτρέπει να τον διώξουν από το νοσοκομείο:

  • Δεν το έχω κάνει. Γι’ αυτό σας λέω να μην μιλάτε. Διώξτε με από εδώ.
  • Ηρέμησε.
  • Δεν θέλω την ψυχολόγο.
  • Όχι, (…) άκουσέ με. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό κάθε μέρα. Ούτε να κλειδωνόμαστε εδώ τόσες ώρες.
  • Διώξτε με από εδώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όλα φέρεται να έγιναν το βράδυ της Τρίτης (15/11). Οπως περιέγραψε ένα 7χρονο αγοράκι, ο 14χρονος έπαιζε μαζί του όταν ξαφνικά φέρεται να τον απομόνωσε στις τουαλέτες για να τον παρενοχλήσει και μάλιστα ταυτόχρονα να βιντεοσκοπεί την πράξη. «Του είπε θα σου πάρω χυμό. Και τελικά τον πήγε αλλού. Υπήρχε και βίντεο. Βιντεοσκοπούσαν αυτή την πράξη φίλοι του και δεν καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά μένουν εδώ. Υπάρχουν αναμορφωτήρια, φυλακές. Στο νοσοκομείο θα τα έχουν;».

Σύντομα ενημερώθηκε η οικογένεια του 7χρονου. Ανάστατες μητέρα και γιαγιά απαιτούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί. «Εγινε καταγγελία σε εμάς από τη μητέρα ενός παιδιού, ότι του είπε το παιδάκι του ότι δέχτηκε αισχρόλογα, παρενόχληση. Ήταν και η μάνα και η γιαγιά και ούρλιαζαν εκεί πέρα. Ακολούθησα το πρωτόκολλο, ενημέρωσα τους γιατρούς, ηρεμήσαμε λίγο τα πράγματα, τους μαζέψαμε, τους πήγαμε επάνω στους ορόφους», λέει εργαζόμενος του νοσοκομείου.

Το προφίλ του 14χρονου

Μπορεί ο 14χρονος να εμφανίζεται ως θύτης αυτής της απίστευτης ιστορίας όμως, μέσα στο νοσοκομείο περιγράφουν και τον ίδιο ως θύμα ωμής βίας. «Το παιδί αυτό έχει εγκαύματα και θα έπρεπε να έχει φύγει από εδώ, από καιρό αλλά δεν βρίσκεται δομή να το πάρει». Αυτόπτες μάρτυρες λένε στο «Live News»πως δεν έχουν δει ποτέ συγγενείς να επισκέπτονται αυτό το 14χρονο αγόρι που βρίσκεται παρατημένο μέσα στο νοσοκομείο για περισσότερους από 4 μήνες.

«Όσο καιρό είμαι εδώ δεν έχω δει κανέναν να έρχεται να το βλέπει. Είναι ένα παιδί το οποίο φέρει εγκαύματα στο πρόσωπό του, το οποίο φαίνεται μερικές φορές ότι θέλει να παίξει με τα άλλα παιδιά, άλλες φορές εξαγριώνεται και φωνάζει, άλλες φορές χτυπάει». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share