Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Απολογείται αύριο (16/11) η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος δημοσιογράφων (Video)

Για ποιους προσέφυγε στα Δικαστήρια

15 Νοεμβρίου 2022 14:27
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Απολογείται αύριο (16/11) η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος δημοσιογράφων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: H Ρούλα Πισπιρίγκου, η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα που βρίσκεται προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, καλείται αύριο Τετάρτη (16/11) να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε εκ νέου πως «έδειραν την Ρούλα Πισπιρίγκου στην προανάκριση»!

Μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να περάσει την πόρτα της 35ης ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Αρνείται όσα τις αποδίδονται για τους θανάτους των κοριτσιών

Στη δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Μαλένα φαίνεται να περιγράφεται ως «ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο» που «έφυγε εντελώς ξαφνικά», ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Ίριδα που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα της.

Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας.

Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος δημοσιογράφων - Για ποιους προσέφυγε στα Δικαστήρια

Η προσωρινά κρατούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος δημοσιογράφων. Παράλληλα, προθεσμία για να απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια προκειμένου να ενημερωθεί από την δικογραφία που έχει σχηματιστεί και αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

Συγκεκριμένα, η Πισπιρίγκου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Ζήνας Κουτσελίνη, του Πέτρου Κουσουλού και της εφημερίδας ΜΠΑΜ, τα οποία συζητήθηκαν σήμερα, και αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα η έκδοση προσωρινής διαταγής.

Ζητά να μην παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας της και να μην δημοσιοποιούνται τα ονόματα των τριών κοριτσιών καθώς και έγγραφα της δικογραφίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα, ενώπιον της Προέδρου Πρωτοδικών, συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινή διαταγή) της εντολέως μας, κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου, κατά των ανωτέρω προσώπων και των εκπομπών, στις οποίες συμμετέχουν, ώστε να απαγορευθούν πρώτον, η καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητος εις βάρος της κας Πισπιρίγκου, δεύτερον, η καθημερινή δημοσιοποίηση των ονομάτων των αειμνήστων παιδιών της και των φωτογραφιών τους και τρίτον, η παράνομη δημοσιοποίηση των εγγράφων της δικογραφίας. Η έκδοση προσωρινής διαταγής αναμένεται τη Δευτέρα το πρωί».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share