Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πετράλωνα: Η παιδοψυχίατρος «βλέπει» σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών - Οι διάλογοι και τα συμπεράσματα της έκθεσης

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης

12 Νοεμβρίου 2022 20:41
Πετράλωνα: Η παιδοψυχίατρος «βλέπει» σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών - Οι διάλογοι και τα συμπεράσματα της έκθεσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρουν οι περιγραφές του 17χρονου αγοριού για τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού στα Πετράλωνα. Η παιδοψυχίατρος που εξέτασε τα παιδιά στην έκθεσή της καταλήγει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πως ο 17χρονος που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον πατέρα του είναι «πειθαρχημένος» και «ώριμος». Παράλληλα, δείτε τι κατέθεσε η μητέρα των παιδιών.

Η παιδοψυχίατρος που συναντήθηκε με τα παιδιά της οικογένειας στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης καταλήγει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με την RealNews. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες χαρακτηρίζουν τον 17χρονο «πειθαρχημένο και ώριμο παιδί, ευγενικό και τυπικό με προσεγμένη εμφάνιση και υγιεινή, σε συμβατό αναπτυξιακό στάδιο για την ηλικία του» ενώ ο λόγος του χαρακτηρίζεται από «συνοχή και συνεκτικότητα». Ενδεικτικός για τα όσα συνέβαιναν είναι ο διάλογος της παιδοψυχιάτρου που στην έκθεση μιλά για ισχυρές ενδείξεις, με τον 17χρονο:

  • Παιδοψυχίατρος: Θέλεις να μου περιγράψεις τι θυμάσαι να γίνεται;
  • 17χρονος: Ο Α. ξεκινούσε τη δ... σε εμένα. Εβγαζαν όλοι τα ρούχα τους και έκαναν σεξ όλοι με όλους. Εβαζαν και πορνό στην τηλεόραση.
  • Παιδοψυχίατρος: Εσύ τι έκανες; Πώς ένιωθες;
  • 17χρονος: Νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικά όλα αυτά.

Επίσης η παιδοψυχίατρος μίλησε και με το 12χρονο κορίτσι της οικογένειας το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα της είπε: «χόρευαν και εγώ ήμουν πάνω σε ένα τραπέζι και έκλαιγα. Ο μπαμπάς με ακουμπούσε δυνατά στο κεφάλι, με πίεζε πολύ». Η παιδοψυχίατρος διαπίστωσε «πολύ καλή αντιληπτική ικανότητα και αναπτυξιακό φυσιολογικό και συμβατό με την ηλικία της». «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία τραγική υπόθεση. Η πραγματογνωμοσύνη τα λέει όλα. Τα παιδιά λένε τα πάντα. Περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να πάρει αποφάσεις. Αυτά τα παιδιά είναι φοβισμένα, αγχωμένα, ταπεινωμένα, χρειάζονται βοήθεια και δικαίωση. Μιλάμε για μία πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ελλάδα», είπε στον ΑΝΤ1 ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

«Κόλαφος» η εισαγγελική πρόταση για τον πατέρα

Κόλαφος είναι η νέα εισαγγελική πρόταση, καθώς όχι μόνο ζητά την παραπομπή σε δίκη τόσο του πατέρα όσο και του θείου και των άλλων 8 κατηγορούμενων, αλλά επίσης δεν λαμβάνει υπόψιν την έκθεση πραγματογνωμοσύνης διορισμένης ψυχολόγου που έκρινε τις καταθέσεις των παιδιών αμφίβολες. Σύμφωνα με την πρόταση, ο πατέρας βίαζε το παιδί όταν έλειπε η μητέρα με ανταλλάγματα πέντε ευρώ, ενώ όταν το έπαιρνε μαζί του στη Θεσσαλονίκη, το κακοποιούσε σεξουαλικά με τον αδερφό του (και θείο του παιδιού). Όταν η μητέρα έλειπε, καλούσε φίλους του για να κάνουν το ίδιο, ενώ απειλούσε τον μικρό με... θάνατο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share