Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος δημοσιογράφων - Για ποιους προσέφυγε στα Δικαστήρια

Τι αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια

11 Νοεμβρίου 2022 14:30
Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος δημοσιογράφων - Για ποιους προσέφυγε στα Δικαστήρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η προσωρινά κρατούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος δημοσιογράφων. Παράλληλα, προθεσμία για να απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου από την ανακρίτρια προκειμένου να ενημερωθεί από την δικογραφία που έχει σχηματιστεί και αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

Συγκεκριμένα, η Πισπιρίγκου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Ζήνας Κουτσελίνη, του Πέτρου Κουσουλού και της εφημερίδας ΜΠΑΜ, τα οποία συζητήθηκαν σήμερα, και αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα η έκδοση προσωρινής διαταγής.

Ζητά να μην παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας της και να μην δημοσιοποιούνται τα ονόματα των τριών κοριτσιών καθώς και έγγραφα της δικογραφίας.

Στη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα, ενώπιον της Προέδρου Πρωτοδικών, συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινή διαταγή) της εντολέως μας, κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου, κατά των ανωτέρω προσώπων και των εκπομπών, στις οποίες συμμετέχουν, ώστε να απαγορευθούν πρώτον, η καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητος εις βάρος της κας Πισπιρίγκου, δεύτερον, η καθημερινή δημοσιοποίηση των ονομάτων των αειμνήστων παιδιών της και των φωτογραφιών τους και τρίτον, η παράνομη δημοσιοποίηση των εγγράφων της δικογραφίας. Η έκδοση προσωρινής διαταγής αναμένεται τη Δευτέρα το πρωί».

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Αν δεν μπορούσε να κερδηθεί η υπόθεση δεν θα την αναλάμβανα» - Όλα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου (Video)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας στην συνέντευξή του στο «Ενώπιος Ενωπίω» μίλησε για πρώτη φορά για τους λόγους που τον έκαναν να αναλάβει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Αν δεν μπορούσε να κερδηθεί η υπόθεση δεν θα την αναλάμβανα» τονίζει. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε πως «αστυνομικοί σάπισαν στο ξύλο την Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να ομολογήσει» για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

«Ενοχλήθηκα για πρώτη φορά για την υπόθεση αυτή, να την αναλάβω όταν ξεκίνησε. Και μάλιστα ήθελαν και οι δύο. Και η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Εκείνο το χρονικό διάστημα έπασχα ήδη από καρκίνο και είχα την ευθύνη της υποθέσεως Λιγνάδη, της υποθέσεως της Folie Folie, της υποθέσεως Τοπαλούδη, την δίκη της Μάνδρας, ενώ στο προσκήνιο είχε έρθει και η υπόθεση του Άλκη Καμπανού» είπε αρχικά.

«Εκείνο που με είχε ενοχλήσει, ενώ δεν υπήρχε καν δικογραφία σε συγκεκριμένες εκπομπές, στις οποίες είχαν εμφανιστεί κι εκείνη και ο άνδρας της, είχαν αρχίσει να χτίζουν μια διαδικασία ενός δικαστηρίου. Μόνο με το γεγονός ότι μια μητέρα είχε θρηνήσει τρία παιδιά και ότι αυτό πρέπει να είναι αφύσικο.

Όταν άρχισαν να με ενοχλούν να αναλάβω την υπόθεση, είχα πει πως δεν προλαβαίνω. Άρχισε να με ενοχλεί περισσότερο, δικηγόρους που γνωρίζουν ότι τους προωθούν συγκεκριμένες εκπομπές να εμφανίζονται ξαφνικά ως υπερασπιστές. Τότε είπα, ότι κάτι γίνεται εδώ» πρόσθεσε.

«Όταν άρχισε να παίρνει νομική μορφή η υπόθεση, άρχισα να βλέπω ότι αυτοί οι δικηγόροι που εμφανίζονταν ως δικηγόροι, την μία ημέρα εμφανίζονταν στον ανακριτή και στην συνέχεια να παραιτούνται, αφού είχαν δώσει την δικογραφία σε συγκεκριμένα άτομα και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς ήταν κοινοί.

Και ξαφνικά έβλεπα την δικογραφία της Πισπιρίγκου, που μόνο ο δικηγόρος θα μπορούσε να την είχε να βρίσκεται σε συγκεκριμένους χώρους δημοσιότητος» περιέγραψε ο Αλέξης Κούγιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share