Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Πάγωσε» η Κρήτη: 19χρονη πήγε να αυτοκτονήσει με χάπια

Το ΕΚΑΒ την πρόλαβε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου

9 Νοεμβρίου 2022 09:57
«Πάγωσε» η Κρήτη: 19χρονη πήγε να αυτοκτονήσει με χάπια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία 19χρονη κοπέλα στο Ρέθυμνο έκανε απόπειρα αυτοκτονίας σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή κοπέλα κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών, προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή της αναφέρει το neakriti.gr.

Δείτε επίσης: Πανικός στη Θεσσαλονίκη: 24χρονη πήδηξε από μπαλκόνι δεύτερου ορόφου

«Πάγωσε» η Κρήτη: 19χρονη πήγε να αυτοκτονήσει με χάπια
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε το νεαρό κορίτσι και το μετέφερε στο νοσοκομείο, για πλύση στομάχου.

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης: 40χρονος απειλεί να αυτοκτονήσει στα Καμίνια

Να αυτοκτονήσει απειλεί ένας 40χρονος άνδρας στα Καμίνια Ηρακλείου. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικές αρχές που απο την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας, βρίσκεται στην ταράτσα από όπου απειλεί να πέσει και φέρεται να κρατάει επικίνδυνο αντικείμενο. Ενώ, πριν από λίγο μία γυναίκα επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον σύζυγό της στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Μας πλάκωσε το ρέμα» - Τα τελευταία λόγια του 50χρονου στην σύζυγό του πριν πνιγεί! Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρή την 49χρονη στη θάλασσα (Video)

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μέσα σε λίγα λεπτά έπεσε το νερό χρόνων και η ξαφνική νεροποντή αιφνιδίασε άπαντες και τους δύο επαγγελματίες που κατευθύνονταν με το αυτοκίνητο του 50χρονου στην Αγία Πελαγία, στην Κρήτη, για δουλειά.

Το κόκκινο αυτοκίνητο του 50χρονου φωτογράφου Κωνσταντίνου Βεργάκη στο οποίο επέβαινε και η 49χρονη συνεργάτις του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και μέσα σε λίγα λεπτά έγινε το κακό. Ο 50χρονος πνίγηκε μέσα στο αυτοκίνητό του. Βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα αργότερα.

Η 49χρονη συνεργάτις του άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου σε μια προσπάθεια να σωθεί, παρασύρθηκε από το χείμαρρο και έχασε τη ζωή της. Βρέθηκε νεκρή από τον ίδιο της τον σύζυγο σχεδόν 24 ώρες μετά.

Ηράκλειο: Πνίγηκε στις λάσπες η Αγία Πελαγία - Ερωτήματα για τη «σιγή» του 112

Σοκάρουν οι εικόνες από το Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα από την ιδιαιτέρως τουριστική περιοχή της Αγίας Πελαγίας που πνίγηκε στη λάσπη από την κακοκαιρία και στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Όλα αυτά ενώ τα ερωτήματα πληθαίνουν γιατί δεν εστάλη στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής του δήμου Μαλεβιζίου μήνυμα από το 112 (όπως συνέβη αργότερα στο Λασίθι) καθώς οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως είπε στη Νέα Κρήτη ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Τεράστιες οι καταστροφές

Οι εικόνες βιβλικής καταστροφής είναι ενδεικτικές του χάους που προκλήθηκε.

«Μας πλάκωσε το ρέμα» - Τα τελευταία λόγια του 50χρονου στην σύζυγό του πριν πνιγεί

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα ο άτυχος φωτογράφος τα τελευταία λεπτά της ζωή του μιλούσε στο τηλέφωνο με την σύζυγό του λέγοντας της ότι τον «πλάκωσε» το ρέμα.

Τις δραματικές τελευταίες στιγμές του γιου του περιέγραψε ο πατέρας του Κωνστανίνου Βεργάκη μιλώντας στον Alpha.

«Δεν έπαιρνε το αμάξι μπροστά, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και λέει “έκλεισα τα τζάμια, μας πλάκωσε το ρέμα” και εκεί έσβησε σε μία στιγμή το τηλέφωνο» αποκάλυψε ο πατέρας του άτυχου 50χρονου.

«Όταν είδαν τη βροχή, μπήκαν στο αμάξι για να φύγουν και εκείνη τη στιγμή πλάκωσε το κύμα και τους πήρε. Ήταν πάρα πολύ προσεκτικός, πολύ ψύχραιμος, πολύ όλα. Ό,τι και να ήταν το κακό έγινε. Την ήξερε την περιοχή, είδε, κατάλαβε ότι θα γινόταν πλημμύρα, μπήκε μέσα στο αμάξι, τον πλάκωσαν τα νερά» συμπλήρωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Βεργάκη.

Από τους κορυφαίους φωτογράφους της Κρήτης ο 50χρονος

Ο 50χρονος ήταν από τους κορυφαίους φωτογράφους της Κρήτης και παράλληλα ήταν εξαιρετικά δραστήριος άνθρωπος. Σπούδαζε στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου και παράλληλα ήταν μαθητής στο τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του νυχτερινού σχολείου.

«Δίνω το καλό παράδειγμα στις κόρες μου για να μην σταματήσουν να ονειρεύονται» είχε πει στα 50 του, όταν πέτυχε στις εξετάσεις και μπήκε στο πανεπιστήμιο. Ο Δημήτρης Βεργάκης λέει πως ο γιος του: «έκανε ένα καλό και “πληρώθηκε” με αυτό τον τρόπο.

Το παιδί έδωσε 50 χρόνων στο πανεπιστήμιο και πέρασε πρώτος στη Φιλοσοφική ύστερα από 30 χρόνια που είχε τελειώσει το Γυμνάσιο. Μια φορά μου είπε μία μαντινάδα. Μου λέει “πατέρα σε αγαπάει όλος ο κόσμος” και μου είπε “μπαμπά μου αν έχεις συμπεριφορά, ευγένεια και τρόπους αυτά είναι που χορταίνουνε χωρίς ψωμί τους ανθρώπους”. Ένα αντίο γιε μου…».

Η στιγμή που εντοπίζουν νεκρή την 49χρονη στη θάλασσα - Η βουτιά του απελπισμένου συζύγου

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των δυτών και των σωστικών συνεργείων να προσεγγίσουν στο σημείο, με τη θάλασσα ακόμη μανιασμένη.

Στο σημείο βρίσκονται δύο φουσκωτά σκάφη. Μόλις πλησιάζουν αντιλαμβάνονται ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Με προσεκτικές κινήσεις ξεκινά η επιχείρηση ανάσυρσης της.

Χρησιμοποιούν σχοινιά για να ανασύρουν την 49χρονη, αλλά και για να κρατηθούν μακριά από τη βραχώδη ακτή. Με εντολή του Λιμεναρχείου η σορός ανασύρεται στο φουσκωτό σκάφος.

Βούτηξε στη θάλασσα ο σύζυγός της

Πρόσωπο της τραγωδίας ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας. Παρακολουθούσε με αγωνία από χθες τις έρευνες κι όταν αντιλήφθηκε ότι οι δύτες την εντόπισαν βούτηξε στην αγριεμένη θάλασσα, με την ελπίδα να είναι ζωντανή και να την αγκαλιάσει.

Οι δύτες τον κρατούν σε απόσταση ασφαλείας για να μην κινδυνεύσει και αυτός. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι η σύζυγος του χάθηκε μέσα σε μια στιγμή.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο.

Στη θάλασσα βούτηξε και ο σύζυγος της αδικοχαμένης Ευγενίας. «Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», δήλωσε σε κατάσταση σοκ ο κ. Σηφάκης.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στα δύο θύματα της κακοκαιρίας

Ο επίλογος της κακοκαιρίας που χτύπησε την Κρήτη γράφεται σήμερα σε νέο κοιμητήριο Ηρακλείου και Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι.

Εκεί θα κηδευτούν τα δύο θύματα που έχασαν τη ζωή τους στην Αγία Πελαγία. Η κηδεία του 50χρονου Κώστα Βεργάκη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία για την 49χρονη Ευγενία Κυρίλοβα Βασιλάκη θα ψαλεί στις 15.30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι. Και τα δύο θύματα ήταν γονείς δύο παιδιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share