Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Eva»: Ήχησε το 112 σε δύο περιοχές της χώρας – Ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων

Που θα «χτυπήσουν» πρώτα τα έντονα φαινόμενα;

4 Νοεμβρίου 2022 18:31
Κακοκαιρία «Eva»: Ήχησε το 112 σε δύο περιοχές της χώρας – Ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων
Πηγή φωτογραφίας αριστερά: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Αρτοποιός, εστάλη μήνυμα από το 112 για τις περιοχές του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης, υπάρχει αυστηρή σύσταση από την Πολιτική Προστασία για περιορισμό των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Eva.

Σε αυξημένη επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της έντονης κακοκαιρίας «EVA» που αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από αύριο το πρωί, μεγάλο μέρος της χώρας.

Πρόκειται να σταλεί μήνυμα στους κατοίκους στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει της εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Το Σάββατο αναμένεται να σταλεί ανάλογο μήνυμα για την Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα και ενδεχομένως και γι’ άλλες περιοχές, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία για το πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία.

Μηνυμα 112 για κακοκαιρια Ευα Βορειο Ιονιο Ηπειρος

Στο πλαίσιο αυτό, νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ σε αυξημένη ετοιμότατα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι «κλειδί» για την αποφυγή προβλημάτων από την κακοκαιρία είναι ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν το σύνολο των δυνάμεών τους στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share