Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024

Βαρύς πέλεκυς από τον Τάσο Αρνιακό: «Μετά από 48 ώρες θα έχουμε...»!

Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες;

3 Νοεμβρίου 2022 10:10
Βαρύς πέλεκυς από τον Τάσο Αρνιακό: «Μετά από 48 ώρες θα έχουμε...»!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεχάστε την καλοκαιριά. Όσες υψηλές θερμοκρασίες είδαμε και από το Σάββατο ο καιρός αλλάζει οριστικά και μπαίνουμε στις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και καιρικές συνθήκες.

Ο Τάσος Αρνιακός, μέσα από την παρουσία του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε πως ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής και ιδιαίτερα από το Σαββατοκύριακο θα αλλάξει οριστικά και θα έχουμε τόσο πτώση της θερμοκρασίας όσο και βροχές και καταιγίδες σ' όλη τη χώρα!

Ποιες περιοχές θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα; Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα 3/11: Ανοιξιάτικη μέρα πριν την επέλαση του... χειμώνα - "Καμπανάκι" Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνου και Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Καιρός σήμερα 3/11: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια, αναμένεται για σήμερα, Πέμπτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με τους μετεωρολόγους Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, ο Θοδωρής Κολυδάς ανήρτησε το βίντεο της ΕΜΥ για την επερχόμενη κακοκαιρία, τονίζοντας ότι θα δημιουργηθεί διπλό βαρομετρικό χαμηλό σε ανώτερη ατμόσφαιρα και επιφανειακό.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά το πρωί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

«Βαριά» καμπάνα του Γιάννη Καλλιάνου: «Όλη η χώρα θα σκεπαστεί από...»

Ο Γιάννης Καλλιάνος χτυπά για ακόμη μια φορά το «καμπανάκι» για τον καιρό, τονίζοντας πως τις επόμενες μέρες, και δη το Σαββατοκύριακο, η χώρα μας θα «σκεπαστεί» από ακραία φαινόμενα.

Για αρχή, πάντως, όπως αναφέρει, αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη (3/11) σε ολόκληρη τη χώρα, αφού οι αραιές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε Επτάνησα, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο δε θα απασχολήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία από 16 – 28 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία από 14 – 25 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Την Παρασκευή (4/11) ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται ωστόσο η ζέστη θα παραμείνει, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται σε όλη την χώρα το Σάββατο (5/11), με τον Σάκη Αρναούτογλου επίσης να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Κρούει τον κώδωνα σε όλη την χώρα για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου: «Από την Παρασκευή το βράδυ ξεκινά...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλη την χώρα για τις καιρικές συνθήκες, που σύντομα πρόκειται να επικρατήσουν, τονίζοντας πως το σύστημα που θα μας «σκεπάσει» ειδικά το Σαββατοκύριακο χρειάζεται την προσοχή του.

Όλα ξεκινούν, μάλιστα, από την Πέμπτη (3/11) σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο έστω κι αν δεν πρόκειται να υπάρξουν φαινόμενα. Τόσο αύριο όσο και την Παρασκευή (4/11) θα σημειωθούν ηλιοφάνεια, ομίχες το πρωί και παροδικές συννεφιές, που κατά τόπους θα αυξάνονται χωρίς να δίνουν φαινόμενα, με τους ανέμους χαμηλά έως 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει την Πέμπτη στους 27 βαθμούς.

Η χώρα «σκεπάζεται» από φαινόμενα το Σαββατοκύριακο - Πότε θα υποχωρήσουν

Η επιδείνωση, όμως, θα αρχίσει στα δυτικά από το βράδυ της Παρασκευής με μπόρες και καταιγίδες, για να έρθει περαιτέρω επιδείνωση σε όλη την χώρα το Σάββατο (5/11). Θα υπάρξει πολύ νερό στα δυτικά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, με τους ανέμους παράλληλα στα 8 μποφόρ και προβλήματα στον απόπλου.

Η θερμοκρασία, πάντως, δε θα πέσει πάρα πολύ, φτάνοντας μέχρι τους 24 βαθμούς, με το σύστημα να μένει πάνω από την χώρα μας και την Κυριακή (6/11). Τη Δευτέρα (7/11), πάντως, παρότι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, η μέγιστη θερμοκρασία θα έχει πέσει στους 20 βαθμούς, με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να αναλύει τα φαινόμενα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές της χώρας

Με άλλη μια ημέρα με σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό αναμένεται να κινηθούμε και για αυτό το 24ωρο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share