Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ισχυροί νοτιάδες, πολλή υγρασία και... συννεφιασμένη Κυριακή από τον Τάσο Αρνιακό - Τα στάδια της καιρικής μεταβολής σε όλη τη χώρα

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 προειδοποιεί για ακόμη μία φορά

2 Νοεμβρίου 2022 12:41
Ισχυροί νοτιάδες, πολλή υγρασία και... συννεφιασμένη Κυριακή από τον Τάσο Αρνιακό - Τα στάδια της καιρικής μεταβολής σε όλη τη χώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρής έντασης άνεμοι, βροχές και πολλή υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (5-6/11) σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει σύμπνοια στα προγνωστικά μεταξύ του Τάσου Αρνιακού και των υπολοίπων μετεωρολόγων.

«Ταφόπλακα» από τα Μερομήνια πριν τα Χριστούγεννα - Το φαινόμενο που θα δούμε σε μεγάλο βαθμό μέσα στον Νοέμβρη

Μερομήνια: Οι παρατηρητές ξεκίνησαν το έργο τους από την 1η Αυγούστου και έχουμε ήδη τις πρώτες προβλέψεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, που μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων.

Δείτε επίσης: Ανάρτηση-κόλαφος του Θοδωρή Κολυδά για την επερχόμενη κακοκαιρία: «Διπλή απειλή σε ανώτερη ατμόσφαιρα και επιφανειακό...»

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών από το 2ο δεκαήμερο και μετά. Ήπιος από πλευράς θερμοκρασίας, υψηλά τοπικά επίπεδα στα νότια και πλούσιος σε βροχές και καταιγίδες.

Από την άλλη πλευρά τον Δεκέμβριο θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα κυρίως το πρώτο και σχεδόν το τρίτο δεκαήμερο με χιονοπτώσεις στα πεδινά. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το 3ο δεκαήμερο, ενώ ο Φεβρουάριος προβλέπεται ανοιξιάτικος, αλλά με πολλές βροχές.

Τα μερομήνια και η μετεωρολογία

Τα “μερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα “μερομήνια”.

Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, ήτοι από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου. Προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 18 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share