Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιάννης Μάρκου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στην Βαρυμπόμπη

Νέα στοιχεία στο φως!

31 Οκτωβρίου 2022 20:54
Γιάννης Μάρκου: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στην Βαρυμπόμπη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιάννης Μάρκου: Ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου, λίγα λεπτά πριν από τις τέσσερις και μισή. Ο 19χρονος σταθμεύει το αυτοκίνητό του και μαζί με τον 26χρονο κατευθύνονται στο κατάστημα, προκειμένου να αγοράσουν φαγητό.

Εκείνη την ώρα περισσότερα από δέκα άτομα περιμένουν τη σειρά τους, αλλά οι δύο νεαροί πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο. Ένας άνδρας, που συζητά με τον Γιάννη Μάρκου, αντιλαμβάνεται ότι αψήφησαν τη σειρά προτεραιότητας και εκφράζει παράπονο στον 19χρονο.

Σε εκείνο το σημείο ξεκινά η αντιπαράθεση τού 26χρονου με τον Γιάννη Μάρκου, ο οποίος πλησιάζει τον νεαρό.

Οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος απαθαντίζουν σκηνές από τη συμπλοκή των δύο ανδρών, αλλά όχι τη στιγμή που ο 26χρονος καταφέρνει τα πολλαπλά χτυπήματα με το μαχαίρι στο μηρό, την κοιλιακή χώρα και τα χέρια του Γιάννη Μάρκου.

«Τον τράβηξε παραπέρα, ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, εκεί που δεν πιάνει η κάμερα, αλλά και εκεί που δεν είχαν οπτική επαφή οι υπόλοιποι. Ήξερε τι έκανε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο δικηγόρος του Γιάννη Μάρκου, Γιάννης Μαρακάκης.

Στα βίντεο που αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 φαίνονται ξεκάθαρα οι κινήσεις του 26χρονου και του 19χρονου. Πώς χτύπησαν τον επιχειρηματία και πώς προσπάθησαν να διαφύγουν ανάποδα το δρόμο, την ώρα που ο Γιάννης Μάρκου ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος.

Δολοφονική επίθεση στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου: Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο 26χρονος δράστης - «Σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα τον μαχαίρωσε 17 φορές!»

Προθεσμία για την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ζήτησε και έλαβε ο 26χρονος για τη δολοφονική επίθεση στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου καθώς τον μαχαίρωσε 17 φορές για ασήμαντη αφορμή.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα. Την Τετάρτη θα οδηγηθεί στους ανακριτές ο 19χρονος συνεργός του, που επίσης είχε πάρει προθεσμία.

«Σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα τον μαχαίρωσε 17 φορές! Δεν θα ήταν στη ζωή αν...»

Για την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Μάρκου, αλλά και το γεγονός ότι η φύση της «απρόκλητης» επίθεσης του 26χρονου δράστη συνιστά «δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας», μίλησε ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Γιάννης Μαρακάκης.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος του 58χρονου επιχειρηματία, μιλώντας στο OPEN: «Η κατάσταση του κ. Μάρκου είναι καλύτερη. Θα περιμένουμε κάποια στιγμή μέσα στη μέρα να συνέλθει από τη νάρκωση».

Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά και τη σύλληψη του 26χρονου δράστη, τόνισε: «Δεδομένου του ότι έχει εκδοθεί ένταλμα για τον δράστη, προχωράμε κατευθείαν στην κύρια ανάκριση, άρα κρατείται και εντός των επομένων ημερών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία».

«Ο Γιάννης δεν θα ήταν στη ζωή, αν δεν ήταν τυχερός»

«Με βάση τα οπτικά υλικά και τις μαρτυρίες των παρευρισκομένων φίλων του Γιάννη, με βάση τις μαρτυρίες των λοιπών παρευρισκομένων, με βάση τον αριθμό και το είδος των χτυπημάτων, αλλά και τη μανία που εκδήλωσε ο δράστης δεδομένου ότι τα χτυπήματα αυτά ολοκληρώθηκαν σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, θεωρώ ότι είναι αυτονόητο να τα σκεφτεί η δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανέφερε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Επιπλέον, ο συνήγορος του Γιάννη Μάρκου ανέφερε πως τα χτυπήματα ήταν τέτοια όπου «δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο δράστης αφενός το έχει ξανακάνει και αφετέρου ήξερε που χτυπούσε. Είναι δεδομένο πως εάν δεν ήταν τυχερός ο Γιάννης και αν δεν είχαν καθαρό μυαλό οι φίλοι του δεν θα ήταν σήμερα στη ζωή. Η επίθεση ήταν απρόκλητη. Για μένα θα ήταν κρίσιμο να ακούσουμε και τι έχει να πει ο Γιάννης».

Φίλος Γιάννη Μάρκου: «Τον είδαμε να έρχεται προς το μέρος μας, γεμάτος αίματα»

Όπως είχε αναφέρει φίλος του επιχειρηματία στο MEGA: «Όλα έγιναν μέσα σε ένα λεπτό, το πολύ. Περιμέναμε στη σειρά, μπήκε τελευταία στιγμή ο 25χρονος να πάει μπροστά και υπήρχε μία λεκτική αντιπαράθεση. Στην αρχή ήταν κάτι φυσιολογικό, στη συνέχεια αυτό γινόταν πιο έντονο, βγήκαν έξω από το μαγαζί, φτάσανε στο σημείο κοντά στον δρόμο και εκεί ξεκίνησε όλο αυτό και ούτε που το καταλάβαμε».

«Είδαμε τον Γιάννη να έρχεται προς το μέρος μας, γεμάτος αίματα. Έγινε σε κλάσματα του δευτερολέπτου η όλη επίθεση. Δεν γνωρίζονταν. Ήταν ένα ασήμαντο περιστατικό που οδήγησε σε αυτό. Δε μπόρεσε κανένας να δώσει εξηγήσεις, είχαμε μείνει όλοι άναυδοι.

Προφανώς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το μαχαίρι το κουβαλούσε πάνω του. Υπήρχε έντονη λεκτική επίθεση και το έβγαλε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Από ό,τι καταλαβαίνουμε όλοι, δεν ήταν η πρώτη φορά που το κάνει» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όπως εξήγησε ο φίλος του Γιάννη Μάρκου, στη συνέχεια ο επιχειρηματίας, έχοντας τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με κοινούς γνωστούς και φίλους ο επιχειρηματίας έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share