Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αποκαλύψεις «φωτιά» από Όθωνα Παπαδόπουλο: «Με προσέγγισαν 7 άνδρες και είπαν πως συνομιλούσαν με τη 12χρονη»

«Σε μία μόνο περίπτωση έχουμε αποστολή φωτογραφίας»

21 Οκτωβρίου 2022 15:47
Αποκαλύψεις «φωτιά» από Όθωνα Παπαδόπουλο: «Με προσέγγισαν 7 άνδρες και είπαν πως συνομιλούσαν με τη 12χρονη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς μέρα με τη μέρα παρουσιάζονται άνθρωποι που φέρεται ότι επικοινώνησαν με το ανήλικο κορίτσι.

Δείτε επίσης: Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Εκνευρισμένος ο ιερέας διαψεύδει τις φήμες περί αυτοκτονίας

Για την φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης του μικρού κοριτσιού μίλησε στον ALPHA ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι τον έχουν προσεγγίσει επτά άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με την ανήλικη.

«Με προσέγγισαν 7 άτομα που επικοινώνησαν με τη 12χρονη»

«Έχω προσέγγιση από ανθρώπους οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με διαφορετική έκταση της συγκεκριμένης επαφής, διαδικτυακά με το συγκεκριμένο παιδί, ή με όποιον ήταν πίσω τελικά από αυτό το προφίλ», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως τα άτομα από τα οποία που προσεγγίστηκε δεν είχαν αποστείλει φωτογραφικό υλικό στη 12χρονη: «Σε μία μόνο περίπτωση έχουμε αποστολή φωτογραφίας, η οποία όμως δεν αποτελεί πορνογραφικό υλικό, είναι κανονική φωτογραφία με πρόσωπο το οποίο είναι ενδεδυμένο».

«Η απλή διαδικτυακή κουβέντα χωρίς κάτι επιλήψιμο, δεν είναι ποινικό αδίκημα»

«Αυτοί οι άνδρες δεν έχουν κληθεί, κάποιοι νομίζω ότι η συζήτηση έχει μείνει σε τέτοιο επίπεδο που νομίζω ότι δεν θα ενοχληθούν καθόλου. Εκεί που υπάρχει απλή διαδικτυακή κουβέντα χωρίς κάτι επιλήψιμο, δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα», επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε, για όσους είχαν μια απλή επικοινωνία με τη 12χρονη δεν θα χρειαστεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία: «Εδώ κάποιος έχει πάρει ένα πολύ μικρό ανήλικο παιδί και το έχει βάλει σε μια σελίδα κοινωνικών γνωριμιών, προοριζόμενη για χρήση από ενήλικες, με σκοπό τη γνωριμία και οτιδήποτε άλλο περαιτέρω. Αυτός που χρησιμοποιούσε αυτό το προφίλ έκανε τη δήλωση ότι πρόκειται για άνω των 18 ετών, κάτι που δεν ίσχυε και έτσι δημιούργησε αυτή την αναστάτωση, διότι η συντριπτική πλειοψηφιά ήταν με σκοπό να πετύχουν αυτό που η συγκεκριμένη υπηρεσία, που ήταν κέντρο γνωριμιών ενηλίκων».

Όταν ωστόσο ερωτήθηκε για τον αν το 12χρονο παιδί, φαινόταν από τις φωτογραφίας μεγαλύτερο της ηλικίας του -μια άποψη που διατυπώθηκε από άλλους δικηγόρους-, τόνισε: «Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω στο ερώτημα, δεν θα ήθελα να διατυπώσω άποψη. Πάντως θα ήθελα να σας τονίσω πως οι συνάδελφοι και όλοι οι δικηγόροι, διατυπώνουν την άποψη που τους έχει ζητήσει ο εκάστοτε εντολέας τους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share