Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Σκληρή πραγματικότητα από τα Μερομήνια - «Παγερός» χειμώνας και περίεργο σκηνικό μέχρι και τον Φεβρουάριο

Τί προβλέπουν για τους επόμενους μήνες;

21 Οκτωβρίου 2022 11:24
Σκληρή πραγματικότητα από τα Μερομήνια - «Παγερός» χειμώνας και περίεργο σκηνικό μέχρι και τον Φεβρουάριο
Πηγή φωτογραφίας: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Μερομήνια για το υπόλοιπο του 2022 και τις αρχές του 2023 είναι εδώ. Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έναν ιδιαίτερα βροχερό μήνα, με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το τρίτο δεκαήμερο.

Βροχερός θα είναι και ο Οκτώβριος, ειδικά από το 2ο μισό του και έπειτα ενώ θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες στα βόρεια και στα νότια της χώρας. Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών, κάτι που θα αλλάξει στο τέλος του μήνα.

Ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Ο Φλεβάρης θα «μυρίσει» άνοιξη αλλά με πολλές βροχές.

Τάσος Αρνιακός και Μερομήνια συμφωνούν: «Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου θα...»

Σε μία πρώιμη εκτίμηση για τον καιρό το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου προχώρησε ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός. Αν και όπως είπε είναι πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι και του Αγίου Δημητρίου, δηλαδή στις 26 Οκτωβρίου, ο καιρός θα είναι καλός.

Δεν θα υπάρξει κάτι αξιοσημείωτο από πλευράς βροχοπτώσεων. Θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με τις θερμοκρασίες να είναι ανάλογες με αυτές που επικρατούν σήμερα, περίπου δηλαδή στους 20 βαθμούς. Αλλά και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε πως το επόμενο 10ήμερο ο καιρός θα είναι καλός και με αυτές τις συνθήκες θα πορευτούμε έως τις 25 τουλάχιστον Οκτωβρίου. Υπάρχουν βέβαια και τα μερομήνια, τα οποία έχουν κάνει ήδη την πρόβλεψη τους για τον καιρό την 28η Οκτωβρίου.

Τα μερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει, όμως, πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για τον καιρό τον Οκτώβριο και 28η:

  • 1- 10 Οι ζεστές μέρες υπερισχύουν δροσίζοντας τις νυχτερινές ώρες θερμοκρασία (22- 29 οC).

  • 11- 15 Δυτικοί άνεμοι θα ρίξουν τη θερμοκρασία και φέρουν Φθινοπωρινό καιρό θερμοκρασία (18 – 26 οC) .

  • 16-19 Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (28- 30 οC) .Χαμηλότερες θερμοκρασίες με τη δύση του ήλιου (12 – 28 οC) . Τοπικά φαινόμενα χωρίς μεγάλες διαφορές.

  • 20- 27 Πτωτικά θα κινηθεί η θερμοκρασία (19-25 οC). Μπόρες βροχές, καταιγίδες που γρήγορα θα απομακρυνθούν.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share