Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: «Από φόβο ανταποκρίθηκα και τον φίλησα... Ήμουν σε σοκ!» - Τι υποστηρίζει η κοπέλα για τους αστυνομικούς - Μιλούν για «πρόσκληση» από το θύμα

Απολογούνται σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι

17 Οκτωβρίου 2022 08:28
Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: «Από φόβο ανταποκρίθηκα και τον φίλησα... Ήμουν σε σοκ!» - Τι υποστηρίζει η κοπέλα για τους αστυνομικούς - Μιλούν για «πρόσκληση» από το θύμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: Τα όσα βίωσε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας περιέγραψε η 19χρονη κοπέλα, που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από δυο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., περιέγραψε στην κατάθεσή της.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας καθώς η ιατροδικαστική εξέταση εντόπισε ίχνη βιασμού στο σώμα της 19χρονης.

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Δεκατιανοί» δημοσιεύτηκε η κατάθεσή της, όπου η νεαρή κοπέλα περιγράφει πως έπεσε θύμα των δύο ανδρών.

Η ίδια ανέφερε πως έφτασε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας την Τετάρτη, για κάποιο εργασιακό θέμα. Εκεί την ενημέρωσαν πως δεν είναι αρμόδια η αστυνομία και τότε οι δύο αστυνομικοί της έπιασαν φιλική κουβέντα.

Η 19χρονη είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πάνω στη συζήτησή μας μου είπαν ότι περίπου στη 1 θα τελείωνε η βάρδιά τους και να πηγαίναμε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας για να γνωριστούμε καλύτερα. Θυμάμαι που μου είπαν να καθίσουμε σε καφετέρια που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο τμήμα, η οποία ήταν κλειστή λόγω ώρας και συζητούσαμε.

Έπειτα μου πρότειναν να με ξεναγήσουν στους χώρους του κτιρίου που βρισκόταν το τμήμα. Συμφώνησα και με οδήγησαν μετά τη σκοπιά στην είσοδο, δεξιά στον χώρο του ισογείου, και αφού κατεβήκαμε κάτι σκαλάκια, φτάσαμε σε ένα δωμάτιο που είχε μια πόρτα η οποία δεν έκλεινε και στο εσωτερικό υπήρχε μόνο ένα μεταλλικό τραπέζι.

Μπήκα στο δωμάτιο μαζί με τους τρεις αστυνομικούς. Κάθισα ενώ εκείνοι στέκονταν όρθιοι, και συνομιλούσαμε. Τότε ο … είπε να σας αφήσω μόνους με τα παιδιά και έφυγε, δεν γνωρίζω πού πήγε. Έπειτα έφυγε και ο … πάλι με το πρόσχημα να μας αφήσει μόνους.

Ο τελευταίος χωρίς να μου πει κάτι ξεκίνησε να με φιλάει στο στόμα και εγώ, παρότι στην αρχή δεν ανταποκρίθηκα, στη συνέχεια από φόβο ανταποκρίθηκα και εγώ και τον φίλησα. Μετά έβγαλε τη ζώνη και το όπλο του. Βρισκόμουν σε σοκ, δεν μπορούσα να μιλήσω».

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο δικηγόρος του ενός αστυνομικού, Δημήτρης Ζορμπάς, μίλησε στην ίδια εκπομπή λέγοντας πως όλα έγιναν με τη συναίνεσή της.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος και των δύο αστυνομικών ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, καθώς φαίνεται ότι κατέγραφαν τις πράξεις τους με την κάμερα που φέρουν στην στολή τους.

Βιασμός 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας: Απολογούνται σήμερα οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ - Aρνούνται τις κατηγορίες και μιλούν για... «πρόσκληση» από το θύμα

Αντιμέτωποι με βαρύτατη κατηγορία για ομαδικό βιασμό καθώς και για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων οδηγούνται σήμερα ενώπιον του Ανακριτή οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από 19χρονη για σεξουαλική βία που υπέστη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Η 19χρονη κατήγγειλε τους δύο ένστολους για όσα ισχυρίζεται πως έγιναν σε βάρος της πριν από λίγες ημέρες όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους, οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ την βίασαν μέσα σε δωμάτιο του Τμήματος Ομόνοιας, όπου την είχαν οδηγήσει, καταγράφοντας πιθανότατα το όλο περιστατικό με κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη φαίνεται να συνομίλησε με τους άνδρες της ΔΙΑΣ στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, όπου τους έκανε κάποιες ερωτήσεις. Οι αστυνομικοί φέρονται να της ζήτησαν να τους συναντήσει στο τμήμα της Ομόνοιας.

Η 19χρονη πήγε εκεί και τρεις αστυνομικοί φέρονται να της πρότειναν να την ξεναγήσουν στο τμήμα. Η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι την οδήγησαν σε χώρο που λειτουργεί ως αποδυτήρια, όπου αρχικά ο ένας και εν συνεχεία ο δεύτερος κατηγορούμενος την βίασαν, με τον δεύτερο να καταγγέλλεται ότι προχώρησε στην βίαιη πράξη του αν και η 19χρονη ήταν τραυματισμένη από την κακοποίηση του πρώτου.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται κάνοντας λόγο για «πρόσκληση» που δέχθηκαν από το θύμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου ενός εκ των δύο κατηγορουμένων Αλέξη Κούγια, η 19χρονη «μόνη της εισήλθε στο Τμήμα» και μόνη της πήγε στα αποδυτήρια όπου «προσκάλεσε διαδοχικά τον έναν αστυνομικό ..και ακολούθως τον άλλον». Κατά τον συνήγορο, η ιατροδικαστική έκθεση «δεν διαπιστώνει μώλωπες» ενώ το θύμα κατήγγειλε το γεγονός «τρεις ημέρες μετά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share