Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η ώρα της απολογίας της μητέρας! Τι θα υποστηρίξει - Ποιοι είναι οι 6 συλληφθέντες για τους βιασμούς της ανήλικης - Ο σκοτεινός ρόλος του «Μιχάλη»

Έρχονται νέα εντάλματα για ακόμη 3 άτομα - Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες που προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ - Συνομιλούσαν με την 12χρονη

17 Οκτωβρίου 2022 08:10
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η ώρα της απολογίας της μητέρας! Τι θα υποστηρίξει - Ποιοι είναι οι 6 συλληφθέντες για τους βιασμούς της ανήλικης - Ο σκοτεινός ρόλος του «Μιχάλη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ένα απίστευτο «κουβάρι» έχει αρχίζει να ξετυλίγεται πίσω από τη σοκαριστική αποκάλυψη για την υπόθεση Κολωνού και την κακοποίηση της 12χρονης. Τα εντάλματα σύλληψης πέφτουν "βροχή", αναμένονται και νέα τις επόμενες ώρες, ενώ κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση της μητέρας, που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία. Παράλληλα, γειτόνισσα του 53χρονου μίλησε στην εκπομπή "Χαμογέλα και Πάλι" του Mega και αποκάλυψε λεπτομέρειες από το προφίλ του δράστη.

Η ώρα της απολογίας της μητέρα - Τι θα υποστηρίξει

Ειδικότερα, για το ρόλο που έπαιξε στην κατ’ επανάληψη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης της καλείται να απαντήσει η μητέρα που θα βρεθεί σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, η ίδια αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη και αναφέρει πως δεν υπάρχει στη δικογραφία κάποιο στοιχείο που να στοχοποιεί τη μητέρα.

Η μητέρα, που κρατείται εδώ και κάποια 24ωρα στη ΓΑΔΑ, καλείται να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως για τα εμβάσματα από τον 53χρονο που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό της, αν και η ίδια έχει ισχυριστεί πως η 12χρονη κόρη της είχε πάρει την τραπεζική της κάρτα και το ΙΒΑΝ του λογαριασμού της, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις συναλλαγές.

Ένα άλλο κρίσιμο θέμα, όπως ανέφερε το Mega, είναι το γεγονός ότι το ψεύτικο προφίλ του κοριτσιού σε site ραντεβού είχε ενεργοποιηθεί 15 φορές από το Wi-Fi του σπιτιού της στα Σεπόλια, το οποίο, οι Αρχές πιστεύουν ότι αποτελεί δείγμα πως η 37χρονη μητέρα ήταν συνδιαχειρίστρια του ψεύτικου προφίλ του παιδιού.

Η μητέρα ισχυρίζεται πως με το ίδιο Wi-Fi καλύπτονταν οι επικοινωνίες και άλλων μελών της οικογένειας, όπως και της 12χρονης.

Ποιοι είναι οι 6 συλληφθέντες για τους βιασμούς της 12χρονης

Τα τελευταία 24ωρα εκτυλίσσεται ένα μπαράζ συλλήψεων, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων, με το κουβάρι της υπόθεσης να ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, καθώς ο δρόμος φαίνεται να είναι μακρύς και όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., χρειάζεται υπομονή.

Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικακός, από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει πως «όλοι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη».

Η διερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και από τα αποτελέσματα αναμένεται να προκύψουν και νέα δεδομένα, βάσει των οποίων οι ανακριτρικές αρχές αποφασίζουν για τα εντάλματα που θα εκδοθούν. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία , οι περισσότεροι από τους παιδοβιαστές φαίνεται πως συναντούσαν το παιδί στα Σεπόλια.

Συνολικά τα έμπειρα στελέχη της Υποδιευθύνσης Προστασίας Ανηλίκων, όπου στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ, οδηγήθηκε από την πρώτη στιγμή η 12χρονη, φωτογραφίζοντας τους βιαστές της, έχουν προχωρήσει σε 6 συλλήψεις.

Συγκεκριμένα:

Του 53χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το κοριτσάκι άλλα και του 42χρονου, ο πρώτος από τους «πελάτες» βιαστής της ανήλικης, που βρέθηκε με χειροπέδες.

Τα στοιχεία ταυτότητας και των δύο όπως και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν στην δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, όπως αναμένεται να γίνει και με τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Ακολούθησε η σύλληψη της 37χρονης μητέρας της ανήλικης, με την βαριά κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Το βράδυ της Παρασκευής (14/10), οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του δεύτερου βιαστή από εκείνους που φαίνεται να «ψάρευε» ο 53χρονος, μέσω της εφαρμογής γνωριμιών και του προφίλ με τις φωτογραφίες της ανήλικης, πίσω από το οποίο σύμφωνα με την δικογραφία , κρυβόταν ο ίδιος.

Πρόκειται για τον 33χρονο Α.Λ., ανύπαντρο και υπάλληλο φαρμακαποθήκης, από την Αγία Βαρβάρα, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα. Ο 33χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση. Ο ίδιος φέρεται να μιλά για τρία ραντεβού, όπου τις δύο φορές έφυγε και την μία ακυρώθηκε.

Λίγες ώρες μετά, το απόγευμα του Σαββάτου (15/10) με χειροπέδες βρέθηκε και ένας 36χρονος, Ν.Κ., διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου και αυτός ανύπαντρος, κάτοικος Δυτικής Αττικής.

Παρά τα προβλήματα υγείας που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει, τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του, δείχνουν ότι δεν στάθηκε εμπόδιο αυτό και φέρεται να βίασε τουλάχιστον μία φορά με το παιδί. Η κατηγορία που αντιμετώπίζει είναι αυτή της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Η τέταρτη σύλληψη βιαστή και έκτη κατά σειρά στην υπόθεση, ήρθε έπειτα από το ένταλμα που εκδόθηκε χθες Κυριακή (16/10). Αυτή τη φορά αφορά τον 34χρονο Ε.Κ., κάτοικο Παγκρατίου. Και αυτός φαίνεται να ήρθε σε επαφή αρχικά με το προφίλ που είχε δημιουργήσει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ο Μίχος και εκεί να έκλεισε ραντεβού.

Ο σκοτεινός ρόλος του «Μιχάλη» στην υπόθεση των βιασμών της 12χρονης

Το MEGA αποκαλύπτει τον σκοτεινό ρόλο ενός προσώπου, το οποίο έχει κατονομάσει η 12χρονη και ακόμα δεν έχει συλληφθεί. Όπως ανέφερε η 12χρονη στην κατάθεσή της, ο «Μιχάλης» ήταν ένας άνδρας ο οποίος της έστελνε μηνύματα στο Messenger το καλοκαίρι.

Η ανήλικη του απάντησε μετά από προτροπή του 53χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος στη συνέχεια άρχισε να συνομιλεί με τον «Μιχάλη», υποδυόμενος την 12χρονη.

Η 12χρονη δεν συναντήθηκε ποτέ με τον «Μιχάλη», ωστόσο έστελνε φίλους του σε ραντεβού με την ανήλικη. Ο 53χρονος ήταν εκείνος που την πήγαινε στα ραντεβού και στη συνέχεια έπαιρνε τα χρήματα μετά τους βιασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Μιχάλης» είναι κάτοικος νοτίων προαστίων, εικάζεται πως δεν έχει οικογένεια και είναι περίπου 25 ετών.

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες που προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ - Συνομιλούσαν με την 12χρονη

Δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 55 ετών, που συνομιλούσαν διαδικτυακά με την 12χρονη, στον Κολωνό, ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Και οι δύο προσήλθαν αυτοβούλως, την Κυριακή, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι το καλοκαίρι συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με γυναίκα που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη, η οποία έχει πέσει θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό.

Οι δύο άνδρες, αφού εξετάστηκαν ενόρκως από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αποχώρησαν στη συνέχεια από τη ΓΑΔΑ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρωινές και απογευματινές ώρες σήμερα (16-10-2022), προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Όπως ανέφεραν, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share