Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ομόνοια: Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό στους δύο αστυνομικούς που κατήγγειλε 19χρονη

Η καταγγελία έγινε χθες Πέμπτη (13/10)

14 Οκτωβρίου 2022 17:22
Ομόνοια: Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό στους δύο αστυνομικούς που κατήγγειλε 19χρονη
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τους οποίους κατήγγειλε μία 19χρονη ότι τη βίασαν στο ΑΤ Ομόνοιας.
Οι αστυνομικοί φέρονται επιπλέον να έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους.

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμπονται σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Η 19xρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Αστυνομικό Τμήμα στην Ομόνοια. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, υποστήριζαν πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεσή της. Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της βάρδιας τους, εμφανίστηκε η ίδια στο αστυνομικό τμήμα και ένας από τους αστυνομικούς έκλεισε ραντεβού μαζί της. Κι ενώ πήγαιναν με το αυτοκίνητό τους στο σπίτι, έγινε η ερωτική πράξη εντός του οχήματος με έναν από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, επικαλούνται στοιχεία από τις κάμερες.

Ομόνοια: Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό στους δύο αστυνομικούς που κατήγγειλε 19χρονη
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους», είχε πει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η κοπέλα έχει ήδη εξεταστεί από ιατροδικαστή, ο οποίος θα διαβάσει τα αποτελέσματά τους «Αδιάφθορους» και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν πρόκειται για την τυπική διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές υποθέσεις -και θα αφεθούν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα- ή έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι όντως προέβησαν στη συγκεκριμένη αποτρόπαια πράξη.

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ομόνοιας: Σύλληψη των 2 αστυνομικών για τον βιασμό 21χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα (video)

Υπό διερεύνηση από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν από χθες (13/10) η καταγγελία 21χρονης ότι το βράδυ της Τρίτης (11/10) υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Α.Τ. Ομονοίας.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί που η νεαρή κοπέλα κατηγορεί για το εν λόγω αδίκημα και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση.

Ίχνη βιασμού εντόπισε στην 21χρονη καταγγέλλουσα ο ιατροδικαστής και οι δύο αστυνομικοί βρίσκονται πλέον σιδηροδέσμιοι στα κεντρικά της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ. Οι δύο ένστολοι φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά την 21χρονη κοπέλα μέσα στο αστυνομικό τμήμα στην Ομόνοια και ύστερα από την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων και το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε την νεαρή, οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τον βιασμό της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share