Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: "Έχουν περάσει 14 χρόνια..." - Κατάθεση "φωτιά" από την Αλίνα Κοτσοβούλου

Στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα εξεταστούν οι Ζέτα Μακρυπούλια, Ράνια Σχίζα και Τάσος Χαλκιάς

7 Οκτωβρίου 2022 16:16
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Έχουν περάσει 14 χρόνια, δε θυμάμαι» κατέθεσε η ηθοποιός Αλίνα Κοτσοβούλου όταν κλήθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη να απαντήσει αν ήταν εκείνη που κάλεσε στο θέατρο τη νεαρή γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό ότι την βίασε. Με την ευκαιρία, δείτε την κατάθεση στενής συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που αφορούσαν την επίμαχη περίοδο καθώς συνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Το 2008 ήμουν στις “Κουζίνες”.Ήμουν βοηθός και βοηθούσα στην μετάφραση. Ήμουν και στο “Μπακαλόγατο”. Ήμουν και βοηθός στη παράσταση στο θέατρο “Ηβη”. Δυστυχώς, όπως είπα και στον κ. Μίντζια, την Άνοιξη που μου τηλεφώνησε δε θυμάμαι καθόλου αν έχω πάρει τηλέφωνο την πρώτη καταγγέλλουσα. Ένας βοηθός μπορεί να κάνει και 70 τηλέφωνα την ημέρα» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως δεν θυμάται ούτε εάν υπήρχε πρόθεση να προστεθεί ρόλος στην παράσταση «Κουζίνες».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην γνωριμία της με την καταγγέλλουσα στο θέατρο Μουσούρη
όπου εργαζόταν η μητέρα της. «Δε θυμάμαι τη συχνότητα που ερχόταν. Δεν είχα κάποια προσωπική σχέση μαζί της για να την χαρακτηρίσω ενοχλητική ή μη ενοχλητική. Έχουν περάσει 14 χρόνια, δε θυμάμαι» υπογράμμισε.

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: 'Έχουν περάσει 14 χρόνια...' - Κατάθεση 'φωτιά' από την Αλίνα Κοτσοβούλου

Πολιτική αγωγή: Η πρώτη καταγγέλλουσα ισχυρίζεται ότι την πήρατε για ένα ρόλο. Η μητέρα της ισχυρίζεται ότι μιλήσατε μεταξύ σας για την κορη της;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι. Προφανώς αυτές οι κυρίες θυμούνται λεπτομέρειες…που τι να σας πω. Εγώ δε θυμάμαι.

Πολιτική αγωγή: Συμβαίνει σε ένα θεατρικό έργο να προστίθενται ή να αφαιρούνται ρολοι;

Μάρτυρας: Μπορεί να συμβεί αλλά αυτό θα συμβεί στο έργο εξ αρχής, όταν μεταφράζουμε το έργο. Δε συνηθίζεται κατά τη διάρκεια των προβών να γίνεται κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία.

Η ηθοποιός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση , αναφέρθηκε και σε ένα έντονο επεισόδιο με τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Έριξα ένα καφέ σε ένα τραπεζάκι που ήταν οι σημειώσεις του κατηγορουμένου. Νευρίασε παρά πολύ, κλώτσησε και χτύπησε κι έσπασε το πόδι του. Πρέπει να πήγε σε νοσοκομείο αλλά ήρθε στη βραδινή παράσταση» περιέγραψε.

Κλήση νέου μάρτυρας

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κληθεί και να καταθέσει στο δικαστήριο μάρτυρας προκειμένου να καταθέσει σχετικά με το εάν η συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατέθεσε στο δικαστήριο σήμερα, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση το 2005 από τον κατηγορούμενο ηθοποιό.

«Αν πράγματι η μάρτυρας κακοποιήθηκε το 2005 από τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει σημασία για το δικαστήριο σχετικά με την εκτίμηση της προσωπικότητας του κατηγορουμένου. Για το λόγο αυτό προτείνω να έρθει ένας από τους μάρτυρες που φέρονται να γνωρίζουν για την υπόθεση» ανέφερε η εισαγγελέας. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα στην επόμενη συνεδρίαση όποτε και θα εξεταστούν οι ηθοποιοί Ζέτα Μακρυπούλια, Ράνια Σχίζα και Τάσος Χαλκιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share