Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ανατροπή από στενή συνεργάτιδά του - Μαρτυρία "φωτιά" και αναπάντητα ερωτήματα (video)

Τι υποστήριξε;

7 Οκτωβρίου 2022 11:20
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ανατροπή από στενή συνεργάτιδά του - Μαρτυρία
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται και σήμερα η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη συνέχεια της κατάθεσης της στενής συνεργάτιδας του ηθοποιού, η οποία -όπως ισχυρίζεται- απολύθηκε από εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, όταν οι ιθύνοντες έμαθαν ότι θα πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης του ηθοποιού στο δικαστήριο. Μάλιστα, χθε διεκόπη η συνεδρίαση λογω διαμαρτυρίας των ηθοποιών που κλήθηκαν να καταθέσουν.

Η προσωπική βοηθός και στενή συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, λίγη ώρα πριν από την κατάθεσή της, συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Θάνο Βάγιο στο Πρωινό και του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση. Αυτό που θέλει, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, να καταστεί σαφές είναι ο τρόπος που η ίδια έχασε τη δουλειά της από την εκπομπή της ΕΡΤ.

Όπως του είπε, αρχές Οκτωβρίου, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της εκπομπής λαμβάνει με μέιλ την καταγγελία της σύμβασης από πλευράς παραγωγής της εκπομπής της ΕΡΤ, της εξηγούν ότι της καταβάλουν ένα συγκεκριμένο ποσό για τις ημέρες που δούλεψε. Η ίδια θεωρεί απαράδεκτη την καταγγελία της σύμβασης, επικοινωνεί με την Ένωση Συντακτών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου, ακολουθεί παρέμβαση της Ένωσης, η απόλυση ανακαλείται η γυναίκα επαναπροσλαμβάνεται.

Στη συνέχεια, από την εκπομπή -όπως ισχυρίζεται η ίδια- απομονώνεται και αναγκάζεται έναν μήνα μετά να αποχωρήσει οικειοθελώς.

Ο διάλογος στο δικαστήριο

Υποστήριξη κατηγορίας: Υπάρχει κάποιο περιστατικό με τον κατηγορούμενο το Νοέμβριο του 2005 για το οποιο γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σας στο περιοδικό που εργαζόσασταν τότε;

Μαρτυρας: Δε θυμάμαι.
Υποστήριξη κατηγορίας: Θυμάστε περιστατικό που έχετε γυρίσει στο γραφείο και έχετε περιγράψει επίθεση που έχετε δεχτεί;
Μαρτυρας: Όχι ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό.

Τότε ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας Αλεξανδρος Μιντζιας ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν 6 μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν ότι έγινε περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης από τον κατηγορούμενο. «Δεν επιβεβαιώνω αυτό που λένε» είπε η μάρτυρας με την εισαγγελέα να επιφυλάσσεται.

«Απολύθηκα από την εκπομπη «Στούντιο 4» με τη Νάνσι Ζαμπέτογλου και το Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ήταν μπροστά αυτοί οι δυο και η Κλεοπάτρα Πατλάκη. Η κα. Ζαμπετογλου μου είπε ότι οι ηθοποιοί δε θέλουν να έρθουν στην εκπομπή επειδή είμαι μάρτυρας υπεράσπισης του Φιλιππίδη» ανέφερε η μάρτυρας.

Υποστήριξη κατηγορίας: Υλοποιήθηκε η απόλυση;
Μαρτυρας: Δεν την αποδέχτηκα. Έστειλα επιστολή στην ΕΣΗΕΑ.
Υποστήριξη κατηγορίας: Στην επιστολή αναφέρεται το όνομα του κατηγορουμένου;
Μαρτυρας: Δε θυμαμαι.
Υποστήριξη κατηγορίας: Πήγατε την επόμενη ημέρα στην εργασία σας;
Μάρτυρας: Πήγα κανονικά όπως μου υπέδειξε η ένωση μου. Έφυγα το Νοέμβριο επειδή στην πραγματικότητα δεν εργαζόμουν, με είχαν απαξιώσει.
Υποστήριξη κατηγορίας: Την κα. Διαγουπη πόσοι την ξέρουν στην αίθουσα; Τόση δύναμη έχει;
Μαρτυρας: Για να εξηγήσω, όταν με αντίκρυσε στην εκπομπή είπε «Τι την θέλετε αυτή εδώ; Είναι μάρτυρας του Φιλιππίδη».
Υποστήριξη κατηγορίας: Γνωρίζετε αν έγινε κάτι με τον κατηγορούμενο και ένα στέλεχος του Ant1;
Μαρτυρας: Ξέρω ένα περιστατικό στο στούντιο που είχαν ανεβεί οι τόνοι. Δεν ξέρω κάτι άλλο.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε δηλώσεις σχετικά με τη δίκη, αλλά και για τις φήμες για την υγεία του ηθοποιού. «Είναι απαράδεκτα και προκλητικά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη νεκρό. Από ότι είδατε είναι και αναξιόπιστα, γιατί είναι ζωντανός και περπατάει», ανέφερε αρχικά.

«Όσοι συμμετείχαν στις πρόβες που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2008 στο θέατρο Ήβη, σίγουρα θα ενισχύσουν την αθωότητά του. Δεν ξέρω τί θα πεί η κ. Ματίκα. Δεν έχει μιλήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης με τους μάρτυρες, έχει μιλήσει με τους παλιούς συνεργάτες του», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Για το περιστατικό με τη Λένα Δροσάκη

«Διάβαζαν το έργο στο τραπέζι και κάποια στιγμή η κα. Κουλίεβα είπε μια ατάκα με αστείο τρόπο και γέλασαν ηχηρά η Δροσακη και ο Ζαμπετάκης. Τότε ο Φιλιππίδης ως σκηνοθέτης ρώτησε γιατί γελάνε, η Δροσάκη απάντησε «δεν κατάλαβα, είναι κακό να γελάμε»; Εκείνος απάντησε ότι δεν είναι σωστό, αλλά ο κ. Ζαμπετάκης τράβηξε το θέμα αρχικά, του είπε «θα μας πει και ποτέ να αναπνέουμε;». Έμαθα ότι η κα. Δανδουλάκη του ζήτησε να αποχωρήσει επειδή «οι ηθοποιοί δεν περνούσαν καλά»» ανάφερε η μάρτυρας.

Κατά την εξέταση, αναγνώστηκε μέρος της κατάθεσης της μάρτυρος στην οποία ανέφερε ότι ο Πέτρος Φιλιππιδης δεν θα έκανε κάτι αν δεν του «έδιναν το πράσινο φως», αλλά και πως είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Στην κατάθεση μου εννοώ ότι οποιος πήγαινε να βρει δουλειά θα έπρεπε να προσέξει πως διαχειρίζεσαι τον εαυτό του στον κ. Φιλιππίδη» είπε η μάρτυρας.

Υποστήριξη κατηγορίας: Πως έπρεπε να πάει κάποιος δηλαδή στον κατηγορούμενο για να καταλάβει ότι πάει για δουλειά και όχι για κάτι άλλο;
Μαρτυρας: Ο καθένας διαχειρίζεται τον εαυτό του όπως κρίνει.

Αντικατάσταση ένορκου

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι μια ένορκος από το υπουργείο εθνικής άμυνας έχει κάνει αίτημα να απαλλαγεί από τα καθήκοντα της, ενώ εισέφερε στο δικαστήριο έγγραφο του υπουργείου Άμυνας το οποίο αναγνώστηκε στο δικαστήριο και ανέφερε ότι είναι σημαντική η παρουσία της για την κατασκευή πολεμικού υλικού ιδιαίτερα κρίσιμου στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Έβρου.

Η αίτηση έγινε δεκτή από το δικαστήριο και η συγκεκριμένη ένορκος αντικαταστάθηκε από έναν αναπληρωματικό εκ των δυο που είχαν κληρωθεί σε αυτή τη θέση. «Υπάρχουν και άλλοι ένορκοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εργασίες τους. Έχει διαρκέσει πολλούς μήνες η διαδικασία».

Ματίκα και Κοτσοβούλου στο Δικαστήριο

Στο δικαστήριο έχουν κληθεί σήμερα να καταθέσουν η Θάλεια Ματίκα και η Αλίνα Κοτσοβούλου, ενώ η Ράνια Σχίζα και ο Τάσος Χαλκιάς που επίσης έχουν οριστεί ως μάρτυρες θα βρεθούν στο Μικτό Ορκωτό την ερχόμενη Τρίτη.

Στην αντικατάσταση μιας ένορκου προχώρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου εξηγώντας ότι πρόκειται για μια γυναίκα που εργάζεται στο υπουργείο εθνικής άμυνας έχει κάνει αίτημα να απαλλαγεί από τα καθήκοντα της. Η αίτηση έγινε δεκτή από το δικαστήριο και η συγκεκριμένη ένορκος αντικαταστάθηκε από έναν αναπληρωματικό εκ των δυο που είχαν κληρωθεί σε αυτή τη θέση. «Υπάρχουν και άλλοι ένορκοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εργασίες τους. Έχει διαρκέσει πολλούς μήνες η διαδικασία» αναφέρθηκε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share