Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έφτασε η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Στο εδώλιο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Όλες οι εξελίξεις

6 Οκτωβρίου 2022 20:47
Έφτασε η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Στο εδώλιο για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την παραπομπή στο εδώλιο της μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου, για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποδίδουν στην ο 33χρονη κατηγορούμενη θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα.

«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα-διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα», αναφέρει το βούλευμα.

«Η δικαστική απόφαση που θα κρίνει την τύχη της κας κατηγορουμένης, θα εκδοθεί μετά την ακροαματική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχω τη δυνατότητα, εκτός των Δικαστών και του Εισαγγελέως, να εξετάσω και εγώ με τις δικές μου δικονομικές και προσωπικές δυνατότητες τους μάρτυρες, και μετά την απολογία της κας κατηγορουμένης θα εκδοθεί μια πρώτη απόφαση, η οποία και πάλι δεν θα είναι αμετάκλητη», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της 33χρονης. Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη του για τον Όθωνα Παπαδόπουλο.

Απόπειρα δολοφονίας με κεταμίνη

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη τον Απρίλιο του 2021 προσπάθησε να σκοτώσει και πάλι την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο όχι με ασφυκτικό θάνατο αλλά με την χορήγηση κεταμίνης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.

«Η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των σφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο», αναφέρει το βούλευμα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας.

Τι σημαίνει η διαφοροποίηση του βουλέυματος με την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση Πισπιρίγκου

Μετά το βούλευμα δεν είναι μόνο ο εισαγγελέας, αλλά το σύνολο των δικαστικών λειτουργών που εκφράζουν βεβαιότητα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε επαναλαμβανόμενα να σκοτώσει την κόρη της και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο.

Αυτή είναι και η διαφοροποίηση σε σχέση και με το κατηγορητήριο που της αποδόθηκε όταν η 33χρονη απολογήθηκε, αλλά και με την εισαγγελική πρόταση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, η Ρούλα Πισπιρίγκου ακολουθούσε το ίδιο modus operandi με στόχο τη θανάτωση του παιδιού. Επιπλέον, υποστηρίζουν πως η 33χρονη προμηθεύτηκε την κεταμίνη μέσω παράνομου δικτύου και η ουσία δεν ανευρέθηκε, επειδή θα έπρεπε να γίνουν ειδικές τοξικολογικές εξετάσεις που κατά πάγια τακτική γίνονται μετά θάνατον.

Ακόμη, το δικαστικό συμβούλιο θεωρεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε και το 2021 και το 2022 να σκοτώσει την Τζωρτζίνα με κεταμίνη και όχι με άλλο τρόπο. Πρόκειται για μία αλλαγή που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας είχε κάνει λόγο για απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας δια ασφυξίας το 2021 και τώρα το δικαστικό συμβούλιο αναφέρει πως η 33χρονη επιχείρησε να δολοφονήσει την 9χρονη με κεταμίνη. Πρόκειται ουσιαστικά για μία σημαντική αλλαγή, η οποία βοηθά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share