Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Συναγερμός στο Αιγάλεω: Ένταση σε ΕΠΑΛ με κάδους απορριμμάτων και μηχανάκια μέσα στο σχολείο - Η στιγμή που έρχονται στα χέρια ο διευθυντής με 16χρονο μαθητή

Πανικός στο σχολικό συγκρότημα!

5 Οκτωβρίου 2022 17:45
Συναγερμός στο Αιγάλεω: Ένταση σε ΕΠΑΛ με κάδους απορριμμάτων και μηχανάκια μέσα στο σχολείο - Η στιγμή που έρχονται στα χέρια ο διευθυντής με 16χρονο μαθητή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικράτησε στο Αιγάλεω και, συγκεκριμένα, σε ΕΠΑΛ της περιοχής, με ορισμένους μαθητές να επιχειρούν την κατάληψη του σχολείου και τον λυκειάρχη να έχει πάρει τα κλειδιά, για να το κλειδώσει και να τους σταματήσει.

Αντί για το σχολείο, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Αρχικά ο 16χρονος μαθητής και αμέσως μετά ο διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω που ήρθε στα χέρια μαζί του, χθες το πρωί, μπροστά σε παιδιά και συναδέλφους του.

Με τις εικόνες που αποκαλύπτονται από το σχολικό συγκρότημα να βάζουν σε σκέψεις και να δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί, ενώ μια άλλη υπόθεση συγκλόνισε πρόσφατα την περιοχή.

Εδώ βλέπουμε τον 16χρονο μαθητή που πλακώθηκε στο ξύλο με τον διευθυντή του, να σπρώχνει ένα κάδο μέσα στο σχολείο… λίγο αργότερα τον βλέπουμε να κινείται και να βγαίνει από το ΕΠΑΛ με ένα μηχανάκι.

Στην είσοδο που έκοψε το χέρι του, φαίνεται να έχει ανάψει ένα καπνογόνο, λίγο πριν φτάσει στο σχολείο περιπολικό της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο, για να μεταφέρει το νεαρό μαθητή σε νοσοκομείο.

Μαθητής και διευθυντής ήρθαν στα χέρια μέσα στο σχολείο, όταν ο 16χρονος πήρε το κινητό τηλέφωνο του εκπαιδευτικού και εκείνος προσπάθησε να το πάρει πίσω.

Ο διευθυντής έμεινε κρατούμενος τη νύχτα που πέρασε και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο 16χρονος μαθητής έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Υποστήριξε ότι δεχόταν bullying από τον εκπαιδευτικό και τόνισε ότι συστηματικά τους τελευταίους μήνες, τον κατέγραφε με το κινητό τηλέφωνο.

Γι’ αυτό όπως είπε χθες του το πήρε, λέγοντάς του, «αυτή τη φορά δεν θα με καταγράψεις». Ισχυρισμούς πάντως που ο διευθυντής, οι συνάδελφοί του και οι περισσότεροι μαθητές διαψεύδουν.

Οι ισχυρισμοί των μαθητών

Το μεσημέρι ο 16χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε σε ανακριτή. Θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Στο σχολείο εκτυλίχθηκαν αυτές οι εικόνες, χθες το πρωί. Ο 16χρονος φαίνεται πως πήγε στο ΕΠΑΛ με άγριες διαθέσεις όπως δείχνουν τα βίντεο.

Μπήκε με το μηχανάκι και όταν είδε τον διευθυντή, του επιτέθηκε όπως φέρεται να έχει παραδεχτεί κ ο ίδιος για να του πάρει το κινητό τηλέφωνο.

Από τα χτυπήματα που ακολούθησαν ο μαθητής έκοψε το χέρι του, σε ένα τζάμι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Με την είδηση να παίρνει έκταση και το σχολείο το πρωί να παραμένει κλειστό…

Συνάδελφοι του διευθυντή στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου τους και προσπαθούν να τον στηρίξουν. Τονίζουν πως ο 16χρονος είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κατ’ επανάληψη, χωρίς να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Μαθητές και καθηγητές στο ΕΠΑΛ του Αιγάλεω παραμένουν ανάστατοι με αυτές τις εικόνες να μπαίνουν στην αλυσίδα των σοβαρών επεισοδίων που είχαν ξεκινήσει πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν καθηγητές γρονθοκοπήθηκαν από μαθητές σε διάδρομο, με πολλούς να καταγράφουν τις σκηνές, από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Δύο συμμαθητές του παιδιού που πρωταγωνίστησε στο γεγονός μίλησαν ζωντανά στην κάμερα του Live News και ανέφεραν: «Ο συμμαθητής μου ήθελε να κάνει κατάληψη και ο καθηγητής με τον συμμαθητή μας πιάστηκαν στις μπουνιές. Ο διευθυντή έκανε την πρώτη κίνηση και του έκανε κεφαλοκλείδωμα», σχετικά με τον ισχυρισμό ότι ο μαθητής προσπάθησε να κλέψει το κινητό του λυκειάρχη ο μαθητής που μίλησε στην κάμερα δήλωσε άγνοια.

Ενώ μία συμμαθήτρια του αγοριού ανέφερε: «Όλοι οι καθηγητές μας φαίνεται να συμπαθούν τον συμμαθητή μας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share